Muzieknieuws

Blauwe M&M's: hoe ga je om met fanatieke fans?

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Blauwe M&M's: hoe ga je om met fanatieke fans?

Ze komen naar alle shows, staan uren in de rij en gillen alles bij elkaar. De fanatieke fans. Als je naar een concert bent geweest dan heb je ze ongetwijfeld wel eens gezien. Maar hoe gaat de organisatie van een concertzaal daar eigenlijk mee om? En zijn ze er wel altijd op voorbereid dat deze fans komen? Aflevering vier van de podcast 'Blauwe M&M's' staat geheel in het teken van fans. In deze aflevering vertelt 3FM-dj Frank over de dag dat Måneskin honderden fans naar het mediapark bracht en hoor je artistmanager Gideon Karting over hoe je omgaat met zulke fanatieke fans bij een concert.

Een Mediapark vol Måneskin-fans

Een goed voorbeeld van een onverwachte fan-bijeenkomst is er eentje die onlangs bij 3FM plaatsvond. 3FM-dj's Frank en Eva zouden die bewuste avond een interview doen met songfestivalwinnaar Måneskin. Tot hun grote verbazing liep de parkeerplaats 's middags al vol met honderden jonge fans die de band graag wilden zien.

In de podcast vertelt Frank hoe het er die dag aan toe ging. "We kregen de hele tijd app'jes in de uitzending en mails met de vraag of Måneskin echt langskwam. Toen wist ik wel dat er echt iets aan de hand was." Na een paar uur stond de hele parkeerplaats voor de studio vol met Måneskin-fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In je slaapzak voor de deur

En dan heb je natuurlijk ook nog de logistieke kant. Want hoe ga je er als concertzaal mee om als er een dag van te voren tientallen fans voor de deur liggen? Artistmanager Gideon Karting vertelt in de aflevering over zijn ervaringen met fans die komen bivakkeren. Zo komen sommige fans al dagen van te voren. Zij worden dan ook weer weggestuurd, maar wanneer er een dag van tevoren tientallen fans voor de deur gaan zitten kan het wachten echt beginnen.

Gideon vertelt over hoe dat wachten er dan aan toegaat. "Je ziet ze dan allemaal netjes om 23:00 uur tanden poetsen en daarna slapen in een slaapzak, en dan is het natuurlijk maar hopen dat ze de volgende dag nog een beetje fit zijn, want dan begint het echte feest pas!"

Ben je nieuwsgierig naar meer? Luister aflevering 4 hier:

#4: I'm your number one fan - Blauwe M&M's

Ster advertentie
Ster advertentie