Podcasts

Coffeeshopbaas Joachim over één van zijn vaste gasten: Snoop Dogg

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. Coffeeshopbaas Joachim over één van zijn vaste gasten: Snoop Dogg

VPRO 3voor12 en NPO 3FM vertellen in Blauwe M&M’s de beste en de meest juicy backstage-verhalen uit de muziekindustrie. In zeven thematische afleveringen hoor je over de wonderlijke wensen van wereldartiesten, de meest megalomane producties én wie de drugs regelt, verteld door de mensen die er direct mee te maken hebben. In aflevering twee worden de meest bizarre drugsverhalen achter de schermen besproken. Van Snoop Dogg die op maandagochtend een joint zo groot als een mannenschoen opsteekt, tot Herman Brood die op zijn manier drugs naar Duitsland smokkelt.

The king of cannabis

Ze spreken met Joachim, de eigenaar van Green House Coffeeshop, de favoriete coffeeshop van onder andere Snoop Dogg. Waarom dit de favoriete shop is van de artiest? De goede kwaliteit wiet en het huiselijke gevoel. Joachim vertelt dat als Snoop Dogg in Nederland is, hij zelf beter vrij kan nemen. Op een dag kwam Snoop onverwachts op een maandagochtend langs. Joachim draaide een joint voor de rapper ter grootte van een maat 46 mannenschoen vol met wiet en hasj. Hij dacht 'die geef ik mee, dan heeft hij straks iets om te roken'. De rapper dacht hier anders over. Zodra Snoop de joint kreeg stak hij 'm op. Samen met Joachim rookte hij de hele joint op, waarop hij 's avonds anderhalf uur te laat begon aan zijn eigen optreden.

Aflevering 2: Helemaal van de wereld

In deze aflevering spreken ex-clubeigenaar Gert van Veen, de favoriete coffeeshophouder van Snoop Dogg en de oude dealer van Herman Brood over het drugsgebruik achter de schermen. Hierin komen bijzondere verhalen over Kirk Hammett van Metallica, John Cale en bekende DJ Solomun aan bod.

#2: Helemaal van de wereld - Blauwe M&M's

Ster advertentie
Ster advertentie