3FM nieuws

De wondere wereld van de backstage

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. De wondere wereld van de backstage

De plek waar velen een kijkje zouden willen nemen: de backstage. In de derde aflevering van de podcast Blauwe M&M's doen er verschillende personen uit de muziekindustrie een boekje open over de mysterieuze wereld achter het podium. What happens backstage, doesn't stay backstage!

Je kan je vast wel een voorstelling wat voor een bizarre wensen de revue passeren, maar deze artiesten maakten het wel heel bont.

Witte vloerbedekking en bloemenrider

Kim Bloem, boeker bij concertorganisator MOJO, vertelt over twee mannen die wel erg grote backstage wensen hadden, namelijk: Jay-Z en Kanye West. In 2017 treden de rappers op in de GelreDome ter ere van de 'Watch The Throne'-tour, en zij hadden nogal wat specifieke wensen. Het GelreDome is in principe natuurlijk een voetbalstadion, wat inhoudt dat de backstage voornamelijk sportkleedkamers zijn. Kanye had voor zijn kleedkamer de eis dat er witte vloedbedekking moest zijn. Hierdoor moest het personeel de hele tijd met plastic zakjes om hun schoenen de kleedkamer in, om maar niks vies te maken. Daarnaast heeft Kanye nog een aparte bloemenrider, gevuld met wensen voor bloemen en foto's over hoe deze geschikt moesten worden.

Maar het meest bizarre was nog wel de verbouwen van de douch, vertelt Kim. In zo'n sportkleedkamer heb je natuurlijk niet de fijnste douches. Om Jay-Z tevreden te stellen moest de organisatie een nieuwe leiding aanleggen, zodat de artiest voor en na de show wel een lekkere douch kon nemen die niet uit zichzelf uitging, zoals dat bij sportdouches in een kleedkamer het geval is.

foto: Hans-Peter van Velthoven

Puppy's

Sytse Wils, programmeur bij TivoliVredenburg, deelt ook een interessant backtstage-verhaal. Op een bepaald moment hadden ze een band over de vroeg met een enigszins labiele zanger. Om voor de show rustig te kunnen blijven had hij een bijzondere wens op zijn rider staan, namelijk: puppy's! Hiermee wilde de leadzanger rustig spelen en knuffelen voor de show. Een opvallende wens wellicht, maar het werkende personeel van Tivoli vond het wel wat. Medewerkers namen hun pups mee naar werk en zo gezegd zo gedaan!

Luister hier de hele backstage-aflevering van Blauwe M&M's:

#3: Backstage - Blauwe M&M's

Ster advertentie
Ster advertentie