Muzieknieuws

MEAU & Racoon live met 'Dans M'n Ogen Dicht' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU & Racoon live met 'Dans M'n Ogen Dicht' in de 3FM Live Box

Vanmiddag was het tijd voor een Nederlands duet in de 3FM Live Box. Bart van der Weide (Racoon) en singer-songwriter MEAU brachten een kippenvel-versie van hun nieuwe single 'Dans M'n Ogen Dicht' tijdens de lunchshow van Timur naar de 3FM Live Box.

'Dans M'n Ogen Dicht'

Na het horen van MEAU's stem in haar versie van Racoon's 'De Echte Vent' op TikTok was Bart meteen verkocht. MEAU doopte het nummer om tot 'De Echte Vrouw' en werd hierdoor gevraagd om het voorprogramma van de band te verzorgen. Dat zorgde uiteindelijk voor een muzikale vriendschap tussen MEAU, zanger Bart van der Weide en bassist Maarten van Damme met als prachtige resultaat 'Dans M'n Ogen Dicht'.

Luister de live versie hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pinkpop

Het nummer gaat over de tweestrijd van de donkere en lichte kanten van het leven. 'Dans M'n Ogen Dicht' heb je al eerder kunnen horen. MEAU en Bart hebben de track voor het eerst gezongen op Pinkpop een aantal weken geleden, waar MEAU haar grote Pinkpop-debuut had en Bart haar vergezelde op het podium om deze track te primeuren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Droomsamenwerking

En deze samenwerking komt niet uit het niets gevallen. Tijdens een eerder interview met 3FM in 'Wat Een Plaatje' laat MEAU weten dat ze graag ooit met Racoon zou willen samenwerken.

Dit vertelt ze ook vandaag in de studio tegen 3FM-dj Timur: “Een samenwerking met Racoon stond al een tijd bovenaan mijn lijstje, omdat ik me zowel muzikaal als persoonlijk erg verbonden voel met de band. Voor mijn gevoel kan ik Bart altijd om advies vragen en ik ben ontzettend trots op ons liedje!”

Bart is op zijn tijd ook weer erg blij met MEAU. Zo liet hij eerder op Pinkpop ook weten toen hij haar aankondigde met "Dit is MEAU, en MEAU is f*cking fantastisch!"

Ster advertentie
Ster advertentie