Lowlands

Even testen: wat is de beste plek om te staan in de nieuwe Alpha?

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Even testen: wat is de beste plek om te staan in de nieuwe Alpha?

Jeuj, Lowlands bestaat 25 jaar en daarom heeft het terrein een make-over gekregen. Hier een tent weg, daar een tent erbij... Allemaal hartstikke leuk, maar een van de grootste veranderingen is wel de nieuwe shape van de Alpha-tent. 3FM-redacteur Ellen dook met haar notitieboekje de Alpha in om uit te zoeken wat nu écht de lekkerste plek is om naar een concertje te kijken!

Natuurlijk gebeurde dit aan de hand van een aantal criteria. 1. Hoe goed is m'n zicht, 2. Hoeveel moeite moet ik hiervoor doen, 3. Hoe makkelijk kom ik bij het toilet en 4. Is het bier binnen bereik. Allemaal super wetenschappelijk verantwoord, uiteraard. Komt 'ie:

1. Front row

Zicht: 10/10
Moeite: 8/10
Toilet: 1/10
Bier: 1/10

Ik ben fan van de front row, want hallo: up close and personal met je favoriete artiesten. Dat gebeurt niet elke dag. Er zit ook wel een soort uitdaging in: het is niet de makkelijkste plek om te bemachtigen, maar je krijgt er een topervaring voor terug.

Als ik een rondje maak langs de voorste rij, hoor ik dat argument vaak terug. Onder andere van Ricardo: "Het kost even wat moeite en je moet het qua eten en toiletbezoekjes goed voorbereiden, maar dan sta je wel in het leukste gedeelte van de tent. Iedereen zit vol in de show en doet mee, plus je staat oog in oog met je favoriete acts. Da's alle tijd en moeite echt waard!"

2. Bij de geluidstent

Zicht: 8/10
Moeite: 5/10
Toilet: 3/10
Bier: 3/10

Deze locatie is ietsje dieper de tent in, maar ook nog prima te doen! Ik heb me laten vertellen dat dit de plek is waar het geluid 't allerbeste is, aangezien de technici alles op basis van die plek opmeten. Geen idee of dat klopt, maar dit is een prima plekje: ik sta nog steeds tussen enthousiast publiek, en dat zonder al te veel moeite (je moet wel een minuut of 10 voor aanvang binnen zijn).

Naar de toiletten gaan of een drankje bemachtigen kost iets meer moeite: je moet jezelf echt door de menigte heenwurmen om ergens te komen. Dus voor degenen die graag met een traytje bier boven zijn hoofd 300 man opzij ellebogen: dikke aanrader!

3. Achteraan de tent

Zicht: 6/10
Moeite: 1/10
Toilet: 10/10
Bier: 10/10

Vrijheid, blijheid, genieten van de open lucht... Deze plek is voor de Lowlands-ganger die het lekker rustig aan doet. Wel de grote namen meepakken, maar niet te moeilijk doen. Wil je het zien? Ja, kan op zich prima als je boven de 1.70m bent. Wil je halverwege de set aan komen kakken? Geen probleem. Zin in een biertje? Gewoon halen!

4. De heuvel

Zicht: 9/10
Moeite: 3/10
Toilet: 8/10
Bier: 8/10

Voorheen was 'de heuvel' een plek waar je niet zoveel mee kon. Als je geen goed plekje scoorde op de onderste helft, hield het qua zicht wel een beetje op. Maar met het nieuwe design van de Alpha is het podium uit bijna alle hoeken veel beter zichtbaar, met als pluspunt dat je dus een mooi uitzicht hebt over de dansende menigte.

Michael is het met me eens: "Dit is m'n nieuwe favoriete plek. Lekker zitten, breed zicht over de hele tent, easy access naar de urinoirs... Het is echt ideaal!" Het enige minpunt is dus dat je eindeloos moet zigzaggen om alle zittende mensen heen, in een rechte lijn heen en weer rennen voor een biertje is er niet echt bij. Maar daar valt mee te leven.

Conclusie

Tsja, het lekkerste plekje is nu toch wel de heuvel. Zorg dat je iets bij je hebt om op te zitten en je bent er al. Lekker genieten van een bak goede muziek terwijl je relaxed onderuit hangt met je vrienden... Ik kan het aanraden!

Ster advertentie
Ster advertentie