Lowlands

Lowlands weet raad: De beste anti-katertips

  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands weet raad: De beste anti-katertips

Je kent het wel: na een wilde nacht word je wakker met een droge bek, knallende hoofdpijn en een combinatie van misselijkheid en honger. Lowlands is niet altijd plezier. Gelukkig komen we je helpen met een aantal anti-katertips, en nee, niet zomaar tips. Het zijn tips van die hard Lowlands-gangers! We hebben wel onze twijfels of ze écht zullen werken, maar het is een poging waard!

Tip 1: Pure ouzo drinken


Hallo Tim, heb je een beetje hoofdpijn?
"Nee totaal niet! Dat komt omdat ik de allerbeste katertip ooit heb. Namelijk de hele dag alleen maar pure ouzo drinken. Geen bier, geen wijn, gewoon ouzo. Ken je dat?"

Ja dat ken ik, maar hoezo drink je nu bier dan?
"Dat is alleen voor bij het ontbijt."

Wat is volgens jou het beste festivalontbijtje?
"Een wit bolletje met daarop drie knakworsten, curry en een klein biertje in de andere hand. Noodles zijn ook wel lekker, dat zie je ook veel mensen eten. Maar ik vind dat persoonlijk meer iets voor bij de lunch. Ik kijk overigens wel al uit naar maandag, dan gaan we écht lekker ontbijten."

Oh ja, wat dan?
"We gaan dan met de hele groep naar de wok. All You Can Eat. Een beter katerontbijt kun je niet vinden denk ik. Maar ja, op een festival kun je niet zomaar effe gaan wokken natuurlijk."

Smakelijk!

Tip 2: Het Herstelbiertje

Hoi Bas, heb je een kater?
"Nee."

Huh, hoe kan dat dan?
"Ik heb geen kater omdat ik mijn best doe die te voorkomen. Dat doe ik door 's morgens bier te drinken en 's avonds knakworsten te eten. Oh ja, water met limonade en zout werkt ook."

Dus je drinkt alleen in de ochtend bier?
"Nee, 's avonds ook."

Oké, bedankt voor deze nuttige tip en ehh... Proost!

Tip 3: Broodje pindakaas

Nou Robin, vertel!
"Je moet de dag altijd beginnen met een broodje pindakaas. Daar zit veel zout in en dat is goed, dan hou je vocht vast. Iets wat je wel kunt gebruiken op een festival. Het broodje is waarschijnlijk wel wat droog, omdat je het de dag voor het festival al moet kopen, maar ja, dat maakt niet uit. Het gaat om de pindakaas."

En denk je ook een beetje aan de vitamientjes?
"Zeker weten! Maar dat moet je wel aankunnen. Als je te misselijk bent kun je beter geen fruit eten, dat valt dan verkeerd. Als je het aankunt is het zeker aan te raden om wat fruit te eten."

Hoe voorkom je een kater?
"Als ik het antwoord op die vraag toch eens wist...Ik heb wel een soort truc die een beetje werkt. Probeer de meeste alcohol van de dag in de middag te drinken. Dan heb je er de volgende ochtend niet zoveel last meer van."

Dat is het proberen waard, Robin.

Tip 4: Gewoon gezond doen

Hoi Naomi! Wat ligt hier allemaal voor lekkers op tafel?
"Lekker hè? We hebben appels, bananen, bruine boterhammen en niet te vergeten... een komkommer! Het is ideaal dat het niet zulk mooi weer is, dan blijft het lekker vers."

Dus jullie denken echt aan de gezondheid?
"Nee, eigenlijk niet heel bewust. Het is gewoon makkelijk om een appel of een banaantje in de hand mee te nemen. Vanmorgen hebben we een boterham op met roomkaas en een plakje komkommer. Genieten!"

Heb je nog een katertip?
"Je moet 's morgens niet meteen beginnen met bier, zoals de meesten hier doen. Je kunt beter een Radler nemen. Dat is wat minder heftig maar toch lekker. Je moet goed doorzuipen en 's nachts wel gewoon slapen, een paar uurtjes slaap is al genoeg. Een beetje chips in de ochtend is trouwens ook hartstikke lekker."

In plaats van sinaasappelsap pakken jullie lekker een Radler!
"Ja, daar zitten ook vitamines in, toch?!"

Vast wel.

Tip 5: Geniet van de kater

Hallo Gijs, wat vind je van katers?
"Ik hou van katers. Echt waar. Dan weet ik dat ik een leuke avond heb gehad."

Oh, dus je wil je kater helemaal niet voorkomen?
"Nee."

Heb je wel een kater?
"Nee, eigenlijk niet!"

Dus je avond wat niet leuk gisteren?
"Jawel, maar ik krijg de kater altijd pas later."

Wanneer krijg je de kater dan?
"Over 27 minuten."

Oké... Geniet ervan Gijs!

Tip 6: The power of the mind

Sjoerd, vertel me eens hoe jij een kater kunt laten verdwijnen.
"Eén liter water, twee broodjes knakworst en een pilsje. Dan is die helemaal verdwenen."

Dat is wel erg makkelijk...
"Je hebt gelijk. Het ontbijt begint eigenlijk 's nachts al. Iedereen denkt dat het ontbijt pas begint als het licht wordt, maar dat is niet zo. Je hebt voor je gaat slapen al honger, maar geen zin om nog iets te maken. Als je in je bed ligt ga je alvast fantaseren over je ontbijt. Op dat moment begint het allemaal, de voorpret is heel belangrijk wanneer je een goed ontbijt wil tegen een kater."

Heb je al ontbeten?
"Nee, ik heb nog niet ontbeten. Los van vannacht dan... In mijn fantasie."

Droom lekker verder, Sjoerd!

Ster advertentie
Ster advertentie