Live Box

Thomas Azier vindt het heerlijk om eindelijk weer in Nederland te wonen

  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Azier vindt het heerlijk om eindelijk weer in Nederland te wonen

Met 'Vertigo' wist Thomas Azier opnieuw een 3FM Megahit te scoren en 3FM-dj Mark van der Molen is als een ware fangirl zo blij als hij de track weer mag draaien. Vrijdag 23 november komt zijn derde plaat uit en vanochtend was hij te gast bij Sanders Vriendenteam om de single live te spelen en even bij te kletsen.

Overal en nergens

De afgelopen jaren heeft Thomas Azier voornamelijk de wereld rondgereisd voor zijn muziek en heeft hij op meerdere plekken binnen en buiten Europa gewoond. Het was de basis voor zijn vorige twee albums, maar ook weer voor die nieuwe van aankomende vrijdag.

Zo hoor je bijvoorbeeld de kikkers uit het riool in Ivoorkust waar hij naast woonde. Maar de meeste inspiratie kwam tot stand in hotels. "Een hotel is een soort blanco pagina waar je op kan schilderen. Het is heel anoniem en dat voelt heel fijn. Je wordt nooit gedwongen om je op een bepaalde manier te voelen," legt hij uit.

Terug in Nederland

Maar op dit moment heeft Thomas zich eindelijk weer een keer in Nederland gevestigd en dat is stiekem best lekker. "Het is een hele nieuwe ervaring na het grootste gedeelte van mijn leven in het buitenland te hebben gewoond. Het voelt echt als een warm bad. Domme dingen als naar de supermarkt gaan voelen opeens heel chill weer haha."

'Vertigo' in de 3FM Live Box

'The Girl Beneath The Lion'

Ster advertentie
Ster advertentie