Artiest

Thomas Azier

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Thomas Azier
Thomas Azier (1987) is een Nederlandse singer-songwriter die op zijn negentiende Friesland inwisselt voor Berlijn, de stad van de elektronische muziek. Hij zet zijn eigen label op, tourt door Amerika en Europa en schrijft mee aan het tweede album van de Belgische rapper Stromae.

“Music has turned into nothing more than just a rush in the background while you are busy doing other things. I don’t want to change that, but I try to make something that will catch your ear and communicate with you.” – Azier.

Triologie

Begin 2012 brengt Thomas Azier zijn debuut EP Hylas 001 uit, met daarop de single 'Red Eyes'. Deze track doet het goed in Europa en de Verenigde Staten. Daarna verschijnt zijn tweede EP Hylas 002. Hij schrijft en produceert alles zelf. Daarbij krijgt hij hulp van sound designer Robin Hunt.

Stromae

Stromae hoort 'Red Eyes' van Thomas Azier en belt de Nederlandse dj op voor inspiratie voor zijn tweede album. Thomas Azier nodigt Stromae uit en de vonk slaat over. De twee hebben een klik en de eerste dag wordt er al veel geschreven. Niet veel later vertrekt Thomas Azier naar Brussel en werkt hij mee aan drie tracks van Stromae's Racine Carrée.

Debuutalbum Hylas

Fans van Thomas Azier wachten al jaren op het debuutalbum van de zwarte prins uit Berlijn. Hij licht in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen een tipje van de sluier op rondom zijn album Hylas, dat in maart 2014 verschijnt.