3FM nieuws

Thomas Azier: "Ik denk dat eenzaamheid verslavend is"

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Azier: "Ik denk dat eenzaamheid verslavend is"

Thomas Azier was te gast in Muzikanten Maandag en Frank van der Lende vroeg hem de oren van het hoofd! Thomas sprak hierbij o.a. over het uitbrengen van nieuwe muziek, zich eenzaam voelen en het terugvinden van zichzelf.

Work-a-holic

Thomas zette vroeger familie, vrienden en comfort al snel opzij voor zijn muzikale passie, maar tegenwoordig beseft Thomas Azier dat niet alles draait om zijn werk. "Ik had een matras en daar sliep ik op, waar maakte niet uit,” vertelt hij terugblikkend op die periode.

Naarmate hij volwassener wordt verandert zijn muziek. Thomas is zoekt naar nieuwe manieren om alle gebeurtenissen om hem heen te vertalen naar muziek.

Jezelf terugvinden

Het nummer 'Map Of Your Loneliness' gaat over wat Thomas ziet en hoort van zijn vrienden om hem heen. Toch zegt hij dat het ook van toepassing is op zichzelf. "Ik denk dat er een enorme eenzaamheid heerst, niemand wil zichzelf kwetsbaar opstellen. Want dan kan het misgaan."

Als Frank vraagt hoe het met zijn eigen eenzaamheid gesteld is, antwoordt hij: "Op een bepaald moment word je geconfronteerd met je eigen eenzaamheid." Hij denkt dat eenzaamheid verslavend is omdat je geen rekening hoeft te houden met anderen, waardoor het uiteindelijk een steeds grotere drempel wordt om contact te leggen met mensen.

Thomas Azier zocht tijdens zijn periode in Berlijn naar zijn eigen identiteit. Hij had naar eigen zeggen wat tijd nodig om te leven, te experimenteren en om nieuwe mensen te ontmoeten. Bekijk het hele interview met Thomas Azier hier terug.

Video niet beschikbaar

Roddelradio

Frank wist online niet veel sappige roddels te vinden over Thomas. Daarom is er contact opgenomen met zijn management. Hier is hij toch het een en ander te weten gekomen, o.a. over Lindsay Lohan & het spelen van concerten zonder audio!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie