3FM nieuws

Thomas Azier neemt zijn nieuwe album Stray met je door

  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Azier neemt zijn nieuwe album Stray met je door

3FM-dj Kevin van Arnhem nodigde Thomas Azier vannacht uit als co-host. Samen namen ze Stray door, het nieuwe album van Thomas Azier.

Hiphop-energie

Tijdens de opnames van zijn derde plaat experimenteerde en ontwikkelde Thomas Azier zich onder andere op vocaal gebied. We kennen Thomas Azier natuurlijk voornamelijk als zanger, maar als je de track 'White Horses' aanzet, hoor je dat hij praat op het liedje. "Er zit hiphop-energie in, maar zonder te imiteren, naar mijn idee." Dat voelde als een break through-moment, van "fuck ik heb die energie!" aldus Azier.

Verder vertelde de in Leiderdorp geboren muzikant over zijn tijd in een knus studiootje in Parijs, de muzikale regendruppels uit Normandië (die hij toevoegde aan een liedje) en zijn inner Mozart. Luister het hele gesprek hieronder terug:

Buitenland

Net als voor Hylas (2014) en Rouge (2017) bracht Thomas Azier weer flink wat tijd door in het buitenland. Hylas is opgenomen in Berlijn en voor Rouge bivakkeerde hij maandenlang in Parijs. Voor Stray dompelde hij zichzelf niet per se onder in één land, maar wel in meerdere hotelkamers. "Een hotel is een soort blanco pagina waar je op kan schilderen. Het is heel anoniem en dat voelt fijn. Je wordt nooit gedwongen om je op een bepaalde manier te voelen," vertelde hij eerder aan Sander. Check zijn plaat hieronder via Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie