Live Box

Dotan: "Deze 2 jaar was een lange weg met veel soul-searching"

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan: "Deze 2 jaar was een lange weg met veel soul-searching"

Dotan trok zich terug uit de media en gebruikte de afgelopen tijd om opnieuw te groeien, na te denken en om nieuwe muziek te schrijven. Na een pauze van twee jaar is Dotan weer helemaal terug. Hij straalt, lacht en vertelt over de fouten die hij gemaakt heeft.

Vanmorgen was Dotan te gast in de ochtendshow van 3FM, waar hij vertelde veel van zijn fouten te hebben geleerd. Dotan voelt zich weer gelukkig en de releases van 'Numb' en 'Bleeding' zijn dan ook een nieuwe fase in zijn leven. "Hier is het wel allemaal voor mij begonnen, ik draag nog steeds een warm hart toe aan wat ik allemaal te danken heb aan 3FM en aan het platform dat het mij heeft gebracht."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede kans

Het is ruim twee jaar geleden dat de Volkskrant het trollenleger van de zanger ontmaskerde. Inmiddels heeft Dotan van zijn fouten geleerd en is hij gelukkig in de liefde. Waar hij nu schrijft over échte dingen, verschool Dotan vroeger zijn seksualiteit achter de poëtische teksten. Neem bijvoorbeeld '7 Layers': "I was a stranger in my own skin, 7 layers grazed and wearing thin" wat gaat over je anders voordoen dan je werkelijk bent.

Dat betekent niet dat Dotan niet achter zijn muziek staat, want muziek is een uiting en hoort bij verschillende fases van je leven. En daar hoorde deze fase ook bij. Het uit de kast komen voelt als een bevrijding. Hij hoopt dat het fenomeen ooit geen issue meer zal zijn, en dat er geen headlines meer gepubliceerd worden over iemands geaardheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soul-searching weg

Wanneer een luisteraar vraagt wat de belangrijkste les van alles is geweest vertelt hij dat het erkennen van je fouten, eerlijk zijn naar jezelf toe en hulp zoeken de key zijn.

“Misschien klinkt het cliché, maar je moet compleet jezelf zin, eerlijk naar jezelf. Het was een lange soul-searching weg, doordat ik nooit gedeald heb met dingen uit mijn jeugd ben ik nooit met iemand gaan praten. Dat heb ik nu wel gedaan, en dat had ik veel eerder moeten doen. Vroeger lag daar veel meer een taboe op. Nu kom ik een paar kilo’s lichter terug na een therapiesessie.”

Ster advertentie
Ster advertentie