Interview

"Mensen hebben niet door hoeveel impact dit soort dingen hebben"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. "Mensen hebben niet door hoeveel impact dit soort dingen hebben"

Heel Nederland was gisteren onder de indruk van het nieuws rondom de livestream van Bilal Wahib en Oussama Ahammoud. Toch is dit niet nieuw.


Daarom belt Sander met ervaringsdeskundige Johannes Dijkstra. Hij werkt bij Chat Met Fier, een instantie die zich bezighoudt met hulpverlening voor jongeren die met online geweld te maken krijgen.

Voorlichting, voorlichting, voorlichting!

Voor veel mensen zal dit misschien de eerste keer zijn dat ze in contact komen met dit soort gebeurtenissen of gedrag. Maar nieuw is het zeker niet voor Johannes. Toch maakt dat het niet minder heftig.

"We verplaatsen onszelf naar een digitale wereld waar een hele hoop langskomt en mogelijk is. Als er dan ook nog eens druk van buitenaf is zoals in deze situatie, dan gaat zoiets viral en maakt dat het hele feit nog erger. In dit soort gevallen hebben 'de daders' niet in de gaten wat voor impact dit maakt."

Daarom wil Johannes het gesprek verleggen richting een ander onderwerp.

Stuur het niet door!

Voorlichting! Het is duidelijke taal waar Johanne mee spreekt: "stuur het niet door en heb het erover met je klasgenoten, leerlingen, collega's en vrienden!"

Check het hele interview hieronder.

Sander over Bilal Wahib

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie