HUMAN

Pesters maakten Pim (16) kapot

  1. Nieuwschevron right
  2. Pesters maakten Pim (16) kapot

Wisten wij veel dat Pim in die mate van dichtbij had ervaren hoe het is om structureel te worden gepest. En dus werden we er stil van toen Pim zijn hart opende en vertelde hoe dat ging met hem vroeger. En des te relevanter om zijn verhaal een podium te geven.

Zo kon het dat de zestienjarige Pim het hele team van Tussenuur muisstil kreeg. We hingen aan zijn lippen toen hij nagenoeg uit zichzelf zijn ervaringen met pesten uit de doeken deed.

Het was een van onze eerste kennismakingen met de dappere Pim uit ons panel, toen we al onze panelleden vragen stelden over hun ervaringen met pesten. En waar de meeste panelleden alleen indirect te maken hadden met pesten, en ze dus van een zekere afstand naar het onderwerp keken, putte Pim uit zijn eigen leven.

Kouwe kleren

We drukten hem op het hart dat hij zijn verhaal niet hoefde te vertellen voor onze camera's, maar hij vond het juist belangrijk om er open over te zijn. En om aan te geven wat hij ervan heeft geleerd, en dat hij trots was om te vertellen hoe hij er bovenop is gekomen.

Want dat het niet in zijn kouwe kleren is gaan zitten, dat hij werd gepest op twee basisscholen, blijkt wel uit zijn verhaal. Daarom is het eigenlijk voor iedereen belangrijk om dit filmpje te kijken. Om te zien wat de impact kan zijn van pestgedrag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie