HUMAN

Hierom houden we van avatars

  1. Nieuwschevron right
  2. Hierom houden we van avatars

“Het handige van een avatar is dat 'ie er altijd goed uitziet!”

Yay! De serie Family Guy viert haar verjaardag. Laatst kwam de vierhonderdste (!!!) aflevering uit en om dat te vieren trakteren de makers ons op Family Guy-avatars, zodat jezelf in FG-style neer kan zetten.

We vroegen onze panelleden Hannah, Eva en Chayenne of ze zo’n Family Guy-avatar wilden maken… En dat wilden ze wel!

Waarom houden we van avatars?

En dat zette ons aan het denken. Waarom vinden we het zo leuk om een avatar van onszelf te maken? Het is eigenlijk te vergelijken met de bitemoji, de avatar in Snapchat die droomt, overgeeft of koffiedrinkt. Hannah, Eva en Chayenne gebruiken alle drie deze bitemoji.

Hannah gebruikt niet vaak avatars. Eerst was ze ook tegen de bitemoji van Snapchat. “Maar omdat iedereen het ging gebruiken, wilde ik het na een tijdje ook wel hebben. Het maakt je Snapchat net iets mooier, ik zie het als een toevoeging.”

Eva gebruikt ook de bitemoji. "En dan vooral die met de koffie. Want zo ziet mijn dag er zo’n beetje uit.”

“Ik gebruik ook bitemoji op Snap", zegt Chayenne. "Ik vind dat heel erg leuk omdat je dan stickers van jezelf hebt. Ik doe een bitemoji in een Snap als ik niet mijn mooiste dag heb. Dan doen ik gewoon een zwart scherm en een bitemoji van mezelf dat ik aan het kotsen ben of zo. En als ik naar bed ga doe ik mijn poppetje dat gaat slapen. Het handige van een avatar is dat ie er altijd goed uitziet!”

Van avatars word je zelfverzekerd

Uit een onderzoek van twee Amerikaanse psychologen blijkt dat mensen zich beter kunnen voelen door een avatar. Zo bleek dat mensen met een aantrekkelijke avatar op een datingsite sneller naar aantrekkelijke mensen toe trokken dan mensen zonder avatar. Een aantrekkelijke avatar maakt je dus zelfverzekerder.

Dus ga zo door girls, met de avatars!

Ster advertentie
Ster advertentie