HUMAN

Jelte (19) liegt over zichzelf op Grindr

  1. Nieuwschevron right
  2. Jelte (19) liegt over zichzelf op Grindr

Hoe vaak zie je zo'n scharrel nou nog na één of twee dates? Dan kun je toch net zo goed een loopje met de waarheid nemen wat betreft de info en voorkeuren in je profiel op een datingapp? Is toch ook leuk om jezelf anders voor te doen dan je bent?

Sociale media zijn bij uitstek de plek waar je je als eenvoudige schoenenlapper kunt voordoen als een steenrijke oliemagnaat uit de Emiraten. Vrij weinig mensen die daadwerkelijk de moeite nemen om je profiel te dubbelchecken op fake news.

En wanneer je ook maar een klein beetje houdt van rollenspellen en acteren, dan is liegen op je profiel op datingapps natuurlijk hartstikke interessant en spannend om te doen.


(Jelte doet net of hij boer en intellectueel is)

Franse woordjes of Franse literatuur

En dat is dus precies wat Jelte doet: de waarheid ietwat aandikken en soms gewoon ronduit bullshit verkopen. Alleen maar om te kijken hoe mensen reageren. Sinds zijn zestiende zit hij op Grindr, de dating-app voor mensen in de LHBTQ-gemeenschap. Waar hij in het begin best stond te kijken van hoe open mensen zijn over zichzelf, heeft hij zijn draai inmiddels gevonden.

Maar dan liegt hij er wel op los. In plaats van dat hij op de middelbare school zat, studeerde hij Franse literatuur. Is natuurlijk veel interessanter dan dat je op je slaapkamertje Franse woordjes zit te stampen voor een proefwerk.

En hij dacht: Ik ken die mensen niet of nauwelijks en ik zie ze na die paar keer toch nooit weer, kan ik net zo goed de leugen leven. Totdat Jelte een super leuke jongen ontmoette en hij de waarheid over zichzelf wel moest vertellen.

De Locker is een online serie van Human waarin je verhalen van jongeren ziet en hoort over onderwerpen die hen bezighouden, maar waar ze niet altijd makkelijk over praten. Check hier meer afleveringen van De Locker.

Ster advertentie
Ster advertentie