HUMAN

Deze gast kickt op illegaal vuurwerk

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze gast kickt op illegaal vuurwerk

Nitraatjes, mortierbommen en lawinepijlen. Danny van NOS Mashup dook in de wereld van illegaal vuurwerk en sprak op een geheime plek in het bos af met een liefhebber van dit soort knalwerk.

Je kunt veel zeggen over plastic draagtasjes van een willekeurige supermarkt, maar dat ze van anti-statisch materiaal zijn gemaakt, zoals de zakken waarin de politie in beslag genomen illegaal vuurwerk bewaart, nou nee.

En toch tovert deze gast van de zogeheten PyroCrewBergen zijn lawinepijlen, mortierbommen en 'vlinders' uit het gele tasje van een bekende supermarktketen. Had-ie speciaal voor Danny van Mashup geregeld, via een paar appjes naar zijn contacten.


("Tering, wat een knal!")

Illegale shit

"Die mannen zijn bang man," mompelt de anonieme vuurwerkliefhebber tegen zichzelf als hij de lont van de lawinepijl aansteekt en zich niet bewust is van het feit dat hij nog altijd een microfoontje draagt.

Maar goed, de meeste mensen vinden mortierbommen en lawinepijlen nou eenmaal niet super tof. Vandaar ook dat die shit illegaal is. En dat heeft deze gast van de PyroCrew aan den lijve ondervonden, toen de politie hem via zijn YouTube-kanaal opspoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie