HUMAN

Er is dus een school voor hackers

  1. Nieuwschevron right
  2. Er is dus een school voor hackers

Stel, je bent vijftien, zit nog de middelbare school en je mag gewoon websites van grote bedrijven kraken. Dit doen ze dus op de Cybersecurity University waar jongeren leren hoe ze moeten hacken. Iris van Mashup nam een kijkje.

Nederland is wereldkampioen hacken geworden. Na meerdere online voorrondes in de afgelopen maanden streden tachtig deelnemers uit acht landen voor de hoofdprijs. Het Nederlandse Team Hack.ERS won de wedstrijd uiteindelijk.

Geloof het of niet; er zijn ook hackers die aan de goede kant staan. Zij nemen sites onder de loep van bedrijven die dit zelf willen. Zo wordt duidelijk waar er nog een lek of fout in het systeem zit. Het bedrijf kan daarna maatregelen nemen om het niet nog een keer te laten gebeuren. Ethisch hacken wordt dit genoemd.

Tips/tops

Sommige hackers komen er al op jonge leeftijd achter dat je meer met een computer kunt dan internetten. Deze briljante whizzkids worden nu opgeleid en ingezet om ethisch te hacken. Reporter Iris van NOS-mashup was benieuwd hoe dat ging en dook een dagje in de wereld van cybercriminaliteit.

Ben je nu zelf bang dat je gehackt wordt? Cybersecurity-expert Pieter Jansen geeft je ook nog een aantal tips hoe jij jouw computer of smartphone kunt bewapenen tegen deze inbrekers. Check de video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie