HUMAN

Anne (18) wil blijven ademen

  1. Nieuwschevron right
  2. Anne (18) wil blijven ademen

Danny van NOS Mashup ondervindt aan den lijve hoe het is als je longen zo brak zijn, dat je nauwelijks kunt ademen. En zo voelt Anne, die wacht op donorlongen, zich dus dagelijks.

Met de aandacht voor het regeerakkoord, de zoektocht naar Anne Faber, de aandacht van 3FM aan zelfmoordpreventie, de 24-uurs set van Julian Jordan, Coming Out Day, de treinreis van Domien en de 'grap' van Giel Beelen, zou je bijna vergeten dat het ook Donorweek is.

Gelukkig zijn onze vrienden van Mashup niet van gisteren. Zij zagen hoe belangrijk het is om de verhalen van mensen, die op donororganen wachten, te blijven vertellen.

Geen pretje

Zodoende toog reporter Danny naar het UMC Groningen om te spreken met de achttienjarige Anne. Zij heeft taaislijmziekte, die bij haar voornamelijk problemen veroorzaakt met ademhalen. In haar longen dus.

Om zelf te ervaren hoe het voelt om kortademig te zijn, werd Danny door een arts aan een simulator gekoppeld. En dat was geen pretje. Het tekent nog maar eens hoe belangrijk het is dat Anne nieuwe longen krijgt. Danny ging bovendien de straat op om te vragen hoe Groningers eigenlijk denken over orgaandonatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie