HUMAN

Ja, ook jij bent een telefoonzombie!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ja, ook jij bent een telefoonzombie!

Fotograaf Ritzo ten Cate maakt foto's van mensen op straat die zijn opgeslokt door hun smartphone, mensen die hij telefoonzombies noemt. En omdat eigenlijk iedereen zich hier wel eens schuldig aan maakt, ging Iris van Mashup op zombiejacht.

Van die foon-dingen die we allemaal herkennen. Dat je je camera van je foon opent en de fotorichting op selfiestand staat en je pardoes naar je allesbehalve charmante onderkin kijkt.

Je Instagram-timeline checken, meteen daarna je Facebook-timeline checken en na een paar minuten jezelf afvragen of je je Insta al had gecheckt, het oprecht niet meer weten en voor de zekerheid toch maar weer even je Insta checkt.


(Drie telefoonzombies, gefotografeerd door Ritzo ten Cate voor zijn serie Caught In The App)

Landen in de realiteit

Fotograaf Ritzo ten Cate had er ook zo eentje. Zo worden opgeslokt door je foon dat je na een half uur soort van wakker schrikt en echt weer even moet landen in de realiteit, je ondertussen hevig afvragend waar je het afgelopen half uur was.

Nu is dit thuis op de bank niet zo heel raar, maar het gebeurt net zo goed in het openbare leven: in de aula, de wachtkamer, in de trein of op straat. Met name die laatste groep, die totaal afgesloten op straat loopt met hun hoofd in hun foon, vindt Ritzo interessant.

Telefoonzombies noemt hij ze en die zet hij op de foto. Iris van Mashup maakt zich ook wel schuldig aan telefoonzombie-gedrag, dus ging ze met Ritzo mee op zombiejacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie