HUMAN

De leeuwin brult en zet Utrecht op stelten

  1. Nieuwschevron right
  2. De leeuwin brult en zet Utrecht op stelten

Meisjes en voetbal? Dat is een combinatie waarbij er vroeger misschien gek opgekeken werd. Da's nu wel anders! Ons eigen vrouwenelftal is namelijk Europees kampioen. Danny van NOS Mashup was bij de huldiging in Utrecht en sprak daar met een aantal bijzonder fanatieke supporters.

De vrouwen zijn binnen

Eén ding is zeker: met deze overwinning staat vrouwenvoetbal definitief op de kaart. Dat werd ook wel eens tijd! In Nederland zijn er nu nog maar twee clubs die vrouwenvoetballers betalen, Ajax en Twente. En het salaris dat ze krijgen ligt ook nog eens veel lager dan bij de mannen.

Maar de voetbalwereld is wakker geschud. Nu Nederland tijdens het EK in eigen land kampioen is geworden, worden ook de grote bonden aan het denken gezet. Dat is een mooi begin, want zo kunnen meiden met een passie voor deze sport veel meer kansen krijgen.

Wat denk jij? Zullen we bij het WK voor vrouwen in 2019 nu ook dezelfde voetbalgekte hebben als bij de mannen? Zullen dan ook alle straten in Nederland versierd zijn in rood, wit en blauw en kun je dan ook speciale oranje chocolade in de supermarkten kopen?

Utrecht juicht

Maar wat maakt vrouwenvoetbal nou zo tof? En welke namen MOET je in de toekomst kennen om niet voor aap te lopen? Reporter Danny van NOS Mashup ging op onderzoek uit in hartje Utrecht, waar de straten gevuld waren met geschminkte Nederlandse vlagjes, dansende mascottes en natuurlijk héél veel oranje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie