HUMAN

Met 1 druk op de knop je vriend(in) dumpen

  1. Nieuwschevron right
  2. Met 1 druk op de knop je vriend(in) dumpen

Niet alleen kortstondige relaties van jongeren worden online beëindigd. Dat bleek uit het gesprek tussen drie jongeren en drie ouderen, bij elkaar gebracht door NOS Mashup in het kader van #onwijs.

Hartverscheurend was de ontboezeming van Adrienne (64), één van de drie ouderen die door Mashup bij drie jongeren werden gezet in een Amsterdams bruin café, om van gedachten te wisselen over online regels.

Dit natuurlijk naar aanleiding van de webserie Nettiquette die precies over dit onderwerp gaat. Nadat de zeventienjarige Jasper vertelde over een meisje dat hem dumpte via WhatsApp, vertelde Adrienne dat haar 40-jarige huwelijk met een e-mail werd beëindigd. En daar werd iedereen wel even stil van.


(Gezellig offline kletsen over de online wereld)

Sexting, fame & friends

Maar natuurlijk waren er ook genoeg verschillen tussen jong en oud. Zo probeerden de drie jongeren duidelijk te maken hoe belangrijk volgers zijn op een platform als YouTube. En dat je dus ook enigszins kunt vals spelen door volgers te kopen.

"Dus dan maakt het helemaal niet uit wat voor programma je maakt," concludeerde de 79-jarige Ciska. Daarnaast passeerden onderwerpen als sexting, fame en vriendschap de revue.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie