HUMAN

3FM-dj's over burn-out: "Ik heb eens wakker gelegen omdat ik niet wist wat ik op Insta moest posten"

foto: Claire Bontjefoto: Claire Bontje
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj's over burn-out: "Ik heb eens wakker gelegen omdat ik niet wist wat ik op Insta moest posten"

Altijd maar 'ja' zeggen, nog even op dat ene mailtje of appje reageren én elk succes op de socials delen: een burn-out sluipt er makkelijk in. Maar liefst één op de zes werkende mensen heeft er last van. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met al die drukte en gestrest zijn? Creëren we burn-outs zelf en is (te) hard werken niet gewoon een keuze? Dat bespreken 3FM-dj's Herman, Sophie, Stijn en Luc in deze nieuwe aflevering van Lockerroom Talk.

Zeven dagen in de week werken

De 3FM-dj's zijn zelf ook open over hun ervaringen met burn-outs. "Ik kende mijn grenzen totaal niet," vertelt Herman. "Vanwege en verbouwing woonde ik tijdelijk in een caravan. Destijds heb ik twee maanden elke dag gewerkt. het is niet dat moment geweest waarop het mis ging, maar ik begreep niet dat ik even moest zitten als ik moe ben."

Wat is een burn-out?

Een burn-out begint vaak met stress. Door veel stress kan je overspannen raken: je piekert veel, slaapt slecht en kan je moeilijk concentreren. Klik hier voor meer informatie.

Grenzen kennen

Ook Sophie deelt haar verhaal. "Toen ik net begon bij 3FM, ben ik er gelijk afgepleurd," vertelt Sophie. "Mijn bewijsdrang was toen op het allerhoogst. Een collega heeft mij toen een keer weggestuurd. Als jij je eigen grenzen nog niet kent, is het super fijn als iemand zegt dat je op de rem moet trappen."

Bekijk hieronder de Lockerroom Talk 👇

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zit je niet lekker in je vel of zie je het leven (even) niet meer zitten? Neem dan contact op met MIND Korrelatie.

Ster advertentie
Ster advertentie