HUMAN

Lockerroom Talk: 3FM-dj’s praten over grensoverschrijdend gedrag

foto: Suzanne Wittemanfoto: Suzanne Witteman
  1. Nieuwschevron right
  2. Lockerroom Talk: 3FM-dj’s praten over grensoverschrijdend gedrag

Foute appjes, billen knijpen in de kroeg en misbruik van machtsposities op de werkvloer. Onderwerpen die de laatste maanden veel voorbij kwamen. Vaak kwamen vrouwen aan het woord en spraken zij over hun ervaringen. Maar hoe praten mannen onderling over grensoverschrijdend gedrag? Dat zie je in de nieuwste Lockerroom Talk met 3FM-dj's Frank, Herman, Yoeri en Joost.

'Ze wil het echt niet'

Alle dj's zijn het erover eens: seksueel grensoverschrijdend gedrag is nooit de schuld van het slachtoffer. "Het is zo'n ontzettend belangrijk, gevoelig en pijnlijk onderwerp," zegt Herman. "Ik vind het lastig om als man te zeggen dat ik het als man vaak ook niet weet."

Spreken de DJ's mannen aan op ongewenst gedrag? "Een goede vriend van mij was echt strontlazarus tijdens het uitgaan en ik zag hoe hij een meisje al een uur aan de haak probeerde te slaan," begint Yoerie. "Op een gegeven moment heb ik wel gezegd: 'Misschien moet je haar gewoon laten gaan. Ze wil het echt niet."

Quote

Ik ben heel bang dat ik een blinde vlek heb waar ik niet vanaf weet.

3FM-dj Herman

Hulp van de VAR

Eva Koreman is voor deze Lockerroom Talk als VAR ingeschakeld. De mannelijke dj's kunnen haar inschakelen voor adviezen en haar mening. "Als je ziet dat een meisje wordt lastiggevallen, loop er dan naartoe en doe alsof je haar kent."

Bekijk de Lockerroom Talk vanaf 10:00 👇

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie