HUMAN

Hoe gezond leef jij eigenlijk?

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gezond leef jij eigenlijk?

Het zijn de weken van de Eetproblemen bij onze vrienden van NPO 3. De komende weken zijn allerlei programma's te zien over eetgedrag, gezonde levenstijl en obesitas. Als je wil meepraten hierover, kun je meedoen aan het onderzoek van 3Vraagt over dit onderwerp.

Doe hier mee aan het onderzoek

Obesitas is best een big issue in Nederland. Je hoeft maar een krant open te slaan of voedingsdeskundigen en pedagogen luiden de noodklok over de toename in gewicht van de Nederlanders.

En ja, de verleidingen met suiker en zout liggen ook voor het oprapen. Aan de andere kant van het spectrum heb je de hypergezonde en door fitheid geobsedeerde mensen, die zelfs hun chia-zaden afpellen om zo weinig mogelijk koolhydraten binnen te krijgen.

Laat je horen!

Waar sta jij? Hoe gezond vind jij dat je over het algemeen eet? Sport je? Zijn er dingen die je bewust niet eet of waarin je probeert te minderen? En hoe denk je over body shaming; maak je wel eens negatieve opmerkingen over je eigen lichaam waar anderen bij zijn?

Sla je wel eens een maaltijd over, omdat je bang bent om aan te komen? En ga je graag of liever niet uit eten? We zijn heel benieuwd naar je antwoorden op dit soort vragen. Net zoals onze vrienden van 3Vraagt, die een heus onderzoek hebben opgetuigd. Doe ons en hen een plezier en laat je horen!

Klik hier om mee te doen!

Ster advertentie
Ster advertentie