HUMAN

1 op 3 jonge vrouwen staat open voor cosmetische ingreep

foto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. 1 op 3 jonge vrouwen staat open voor cosmetische ingreep

Dat blijkt uit onderzoek EenVandaag. Zij bevroegen ruim 22.000 mensen over het schoonheidsideaal en cosmetische ingrepen.

En wanneer het jongerenpanel dan ook wordt ingezet, 3Vraagt genaamd, dat specifiek peilt onder mensen onder 35 jaar, dan spitsen wij bij 3FM, en de ochtendshow van Domien in het bijzonder, onze oren.

Een botox-behandeling is immers al lang niet meer voorbehouden aan de rich and famous. Je buurman, neef en/of partner doen het ook gewoon. En heel misschien zit je er zelf ook wel aan te denken. Dan ben je overigens niet de enige, aangezien uit het onderzoek blijkt (check hier alle uitslagen) dat 33 procent van de vrouwen tot 35 jaar (15 procent van de mannen) zich kan voorstellen dat ze in de toekomst een cosmetische ingreep ondergaan, alleen om er mooier uit te zien.


(Foto ANP)

Overhaastige spoed

Sterker nog, ruim een kwart van de vrouwen (27 procent) gaf aan wel eens serieus een ingreep te hebben overwogen. En bij ingrepen moet je dus denken aan ooglidcorrecties, liposuctie, borstlift en botox in het gezicht.

Toch zien de ondervraagden zulke ingrepen niet als iets lichtzinnigs. Vandaar dat 63 procent van de ondervraagden vindt dat de leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen omhoog moet van 18 naar 21 jaar, omdat tieners wellicht overhaaste beslissingen nemen wat betreft hun lichaam.

Domien behandelde het onderwerp in zijn show:


(Foto ANP)

Bij een ander meestal niet zo mooi

De meeste mensen die een ingreep hebben ondergaan zijn tevreden met het resultaat. Hun omgeving denkt daar vaak anders over. Mensen die iemand kennen in hun persoonlijke omgeving die een cosmetische ingreep heeft ondergaan, stellen in de helft (50 procent) van de gevallen dat deze persoon er niet mooier op is geworden.Iemand zegt: "Met lip fillers heeft ze net een eendenbek. Het is zo onecht dat ik maar naar haar schoenen kijk."

Ook aan hun partner zouden de ondervraagden weinig veranderen. Zo zou 1 op de 5 mannen (18 procent) positief reageren als hun vriendin zegt dat ze een liposuctie wil. En met uitzondering van haarimplantaten (43 procent) willen vrouwen ook vrijwel niets aan hun vriendje veranderen.

Zo ziet het ideale mannen- en vrouwenlichaam eruit

Tot slot gaven de ondervraagden hun mening over het ideale mannen- en vrouwenlichaam. Die zie je rood omcirkeld hieronder. Goed nieuws dus voor mensen bij wie die sixpack maar niet lukt...(Bron: 3Vraagt)
Ster advertentie
Ster advertentie