HUMAN

10 jaar smartphone: vloek of zegen?

  1. Nieuwschevron right
  2. 10 jaar smartphone: vloek of zegen?

De smartphone bestaat 10 jaar. Hoera! Vandaag de dag is dit apparaat bijna ondenkbaar in ons leven. Maar is dat goed of juist totaal niet? Doe mee aan het onderzoek!

Klik hier om mee te doen!

Niet meer zonder

Het is bijna niet te geloven dat de mobiele telefoon pas zo kort deel van ons leven uitmaakt. Vandaag de dag kun je nauwelijks nog overleven zonder. Dankzij deze alleskunner kunnen we de weg vinden in een verlaten oord, geld overmaken met twee vingerbewegingen, onze vader bellen als we een lekke band hebben en ongegeneerd onze crush stalken zonder direct betrapt te worden.
Hoe the f*ck deden ze al die dingen 10 jaar terug?

Verslaafd?

Misschien herken je het wel. De eeuwige drang om nóg een keer je insta-, facebook of snaps te checken.
De ongekende behoefte om steeds opnieuw te vernieuwen en te scrollen. Een sigarettenpakje is niets bij deze verslavende rechthoek vol verleidingen en prikkels. Treinreizigers die in de coupé niet op hun telefoon zitten, behoren tot een uitstervend ras. Het gaat zelfs zo ver dat er maatregelen genomen moeten worden. Zo wil de minister een verbod op smartphones tijdens het fietsen.

"Show"cial Media

Social Media is heel leuk om de hele wereld je leven te showen, maar het geeft ook wel een bepaalde druk. Met zo veel bekijks wil je ook maar al te graag het perfecte plaatje creëren. Selfies met een onderkin zijn dus een no-go.

Doe mee!

Het onderzoek van eenVandaag kijkt naar al deze verschijnselen. Je kunt hierbij volledig anoniem meedoen!
De uitslag wordt zaterdag 7 oktober gepubliceerd.

Ster advertentie
Ster advertentie