HUMAN

Lucky Fonz en Tobi Lakmaker in #OpenUp: "Als echt het einde zoek is, speel ik Tetris"

foto: HUMAN
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucky Fonz en Tobi Lakmaker in #OpenUp: "Als echt het einde zoek is, speel ik Tetris"

In YouTube-serie #openup praten twee artiesten over hun psychische en mentale issues. Stress, burn-outs en depressies krijgen erkenning en herkenning. De duo's doorbreken het taboe om te praten over psychische klachten en vertellen hoe je om kan gaan met deze problemen. In aflevering 2: Lucky Fonz III en Tobi Lakmaker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lucky Fonz III ging diep: "Ik moest huilen. Ik was gewoon in paniek. En ik had suïcidale gedachten enzo. En toen hebben op een gegeven moment mijn vrienden en familie gezegd: misschien moet je toch even naar de huisarts.''

Door te praten met familie, vrienden en psychologen kwam hij erbovenop. "Nu gaat het eigenlijk best wel goed. Ik heb het gevoel dat depressie nooit helemaal gaat verdwijnen in mijn leven. Maar: ik heb er wel goed mee leren dealen. Zo goed dat ik nu gewoon gelukkig ben, eigenlijk."

Psychische hulp is een fysiotherapeut

Tobi voelt de ruimte om zichzelf te zijn en zegt met een lach. "Ik heb volgens mij langer in mijn leven wel in therapie gezeten, dan niet...'' Lucky knikt onder meer bij de metafoor van Tobi, waarin therapeutische hulp iets heel normaals wordt. "Therapie is niet iets raars, maakten mijn ouders duidelijk. Het is net zoiets als een fysiotherapeut."

Ster advertentie
Ster advertentie