HUMAN

"Mijn hele puberteit wilde ik eigenlijk dood..." Typhoon en Linde Schöne over depressies

foto: Human
  1. Nieuwschevron right
  2. "Mijn hele puberteit wilde ik eigenlijk dood..." Typhoon en Linde Schöne over depressies

In YouTube-serie #OpenUp praten twee artiesten over hun psychische en mentale issues. Stress, burn-outs en depressies krijgen erkenning en herkenning. De duo's doorbreken het taboe om te praten over psychische klachten en vertellen hoe je om kan gaan met deze problemen. In aflevering 1: Typhoon en Linde Schöne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artiesten Typhoon en Linde Schöne praten over hun depressie, psychose en burn-outs. Typhoon herkent zichzelf in Linde Schöne. Haar metafoor van een depressie raakt hem. Linde: "Mijn depressie is als een heg die ik moet blijven snoeien. Laat ik hem de tuin overnemen of houd ik die heg bij zodat dat niet gebeurt."

Bloemist en banketbakker

Ze lachen als ze vertellen hoe het maken van muziek onzekerheid kan brengen. Typhoon: "Ik wilde bloemist worden, fuck die hele muziekshit, dacht ik.'' Linde: "Precies dat herken ik. Ik wilde ineens banketbakker worden.''

Dingen ondernemen, zoals muziek maken, is lastig na een zware periode, schetsen ze. De angst dat iets ondernemen ze vreugde en aandacht geeft is fijn. Maar zal ook die donkerte weer volgen?

Linde: "Je moet gewoon van diezelfde duikplank afspringen die de vorige keer al je botten heeft gebroken.''

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Ster advertentie
Ster advertentie