HUMAN

Kick (13) en Dion (14) konden door crowdfunding op vakantie

  1. Nieuwschevron right
  2. Kick (13) en Dion (14) konden door crowdfunding op vakantie

Eén op de zes mensen kan niet op vakantie, omdat ze te weinig geld hebben. De stichting Reis Met Je Hart komt op voor deze mensen. Daardoor konden Kick (13) en Dion (14) alsnog genieten van een welverdiende vakantie.

Wanneer je iemand kent die het financieel niet al te makkelijk heeft, en daardoor niet op vakantie kan, kun je deze persoon nomineren bij Reis Met Je Hart.

Met de nominatie kun je een vakantie bij elkaar sprokkelen. Op de website krijgt de genomineerde een eigen pagina waar bezoekers geld kunnen doneren. Wanneer het totale bedrag binnen is, kunnen genomineerden alvast beginnen met het inpakken van de koffers. Ze mogen dan ein-de-lijk op vakantie!

Kick (13) ging naar Kos

Kick uit Amsterdam kon dankzij Reis Met Je Hart op vakantie met zijn moeder en zusje. "Mijn moeder Stella werd opgegeven door een goede vriendin. Ze heeft een nogal zware tijd achter de rug. Nadat zij en mijn vader uit elkaar gingen in 2009, moest ze alles alleen verdienen. Het werd voor haar dus echt tijd om eens op vakantie te gaan.

"We zijn met ons drietjes naar Kos in Griekenland geweest, voor acht dagen. Vroeger ben ik wel vaker op vakantie geweest, maar toen was mijn vader nog bij mijn moeder. Inmiddels zie ik hem niet meer."


(Kick, Stella en Pleun in Kos)

Even geen zorgen aan je hoofd

"Dat we op deze manier op vakantie konden, vond ik geweldig. We genoten ervan om even helemaal niets te hoeven doen. Vooral mijn moeder was daar aan toe. We verbleven op een resort in een huisje, waar ook een zwembad was. Mijn zusje en ik hebben veel gezwommen.

"Op de laatste dag duwde ik voor de grap mijn zusje in het zwembad, waardoor ze haar arm brak. Dat was natuurlijk helemaal niet leuk, maar gelukkig was het de laatste dag. Het allerbeste aan vakantie vond ik dat je even helemaal geen zorgen aan je hoofd hebt. Ik droom nog van een vakantie naar Amerika en zou ook graag nog eens naar Dubai gaan. Omdat ze daar van die hele vette auto's hebben."

Dion (14) ging naar Praag

Ook Dion genoot met zijn familie van een vakantie, waarvan ze de locatie pas op het vliegveld hoorden. "Mijn moeder, zus en twee broers waren nog nooit op vakantie geweest. Het geld was er gewoon nooit.

"Mijn nicht gaf ons op bij Reis Met Je Hart, omdat ze vond dat wij echt een vakantie verdienden. De mensen die geld doneerden waren vooral bekenden van ons, maar ook mensen die we helemaal niet kennen."


(Dion en zijn familie bij het vliegtuig)

Broer en zus kwijt in de metro

"Op het vliegveld hoorden we dat we naar Praag gingen. We waren erg verrast, omdat we ons niet echt iets konden voorstellen bij die stad. We zijn er n totaal een weekje geweest. Het was ontzettend leuk, maar ook even wennen om in zo'n stad te zijn. Zo zijn we mijn broer en zus kwijtgeraakt in de metro, iets waar we achteraf hard om hebben gelachen met elkaar."

"Verder hebben we veel rondgelopen en heerlijk gegeten. Ik heb bijvoorbeeld echt Tsjechische gerechten als Goulash, heerlijk. Vrienden en klasgenoten van mij gaan ook wel eens op vakantie, maar veel ook niet. Ze vonden het grappig dat ik op deze manier op vakantie ging, maar ook wel spannend voor me, omdat we geen idee hadden waar we heen gingen. Later zou ik graag nog eens naar Las Vegas gaan, ik vind Amerika heel cool en je hebt er veel klassieke auto's."


Dion en zijn familie in Praag
Ster advertentie
Ster advertentie