HUMAN

3FM-dj Jamie onderzoekt: durven we nog te flirten in real life?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Jamie onderzoekt: durven we nog te flirten in real life?

Hoera, Tinder bestaat deze week tien jaar! Maar eh, durven mensen nog 'in het wild' een move te maken? Je weet wel: iemand aanspreken in de trein, kroeg of op straat. Vier 3FM-luisteraars delen met 3FM-dj Jamie en HUMAN hun (pikante) ervaringen. "Hij keek ongemakkelijk toe terwijl een vrouw slagroom van de borst van zijn vriend aflikte. Ik wist: deze jongen ga ik aanspreken."

Tinder bestaat deze week tien jaar. Talloze mensen vinden via dating-apps hun nieuwe match. Maar wat nou als je dat online swipen helemaal zat bent en gewoon in real life een move wil maken? Dat vroeg 3FM-dj Jamie zich ook af. Samen met HUMAN ging zij op onderzoek uit.

Vier 3FM-luisteraars vertellen hoe zij iemand gewoon 'in het wild' aanspraken, én geven handige tips. Even een heads-up: je moet er wel je huis voor verlaten. 👀

Verliefd op de jongen in het Borat pak op Pinkpop 💚

Aafje (30) en Arnold (34) leerden elkaar op Pinkpop kennen. "Arn had zo'n borat string aan met een Schotse kilt erover. Hij was iedereen aan het begroeten met very nice, en eigenlijk vond ik hem eerst heel raar," zegt Aafje.

De volgende dag kwamen ze elkaar weer tegen, Arnold was nu weer anders uitgedost en ze raakten aan de praat. "Ik begon over zijn borat string van gisteren, maar hij was mij eigenlijk helemaal vergeten. Hij had natuurlijk heel Pinkpop aangesproken met zijn very nice, haha. Na een tijdje kletsen kwamen we erachter dat we dezelfde opleiding deden. We hebben nummers uitgewisseld en zijn toen later op onze eerste dat geweest."

Al 13 jaar verkleden met die ene jongen van Pinkpop

Ook hun baby wordt verkleed

"De jaren daarna zijn we altijd samen naar Pinkpop geweest, Arnold nog steeds helemaal verkleed en ik trek soms wel eens voor de grap een pak aan van vrienden van hem" zegt Aafje. Sowieso is verkleden bij Aafje en Arnold een ding gebleven. Nu ze 13 jaar later samen een kindje hebben gekregen hijsen ze zich met zijn drietjes het liefst in matchende pakjes. "Als er iemand jarig is verkleden we ons om grappige liedjes op te nemen. Als Josje later groot is gaat ze misschien ook wel verkleed mee naar Pinkpop."

"Voor het vinden van echte liefde kan ik eigenlijk iedereen Pinkpop aanraden," zegt Aafje, "of elk ander leuk festival!"

Daniel (31) spreekt (soms met succes) vrouwen aan in de supermarkt 💚

Daniel (31) spreekt regelmatig schaamteloos vrouwen aan in de trein, supermarkt of metro. “Als ze maar een leuke energie heeft,” vertelt Daniel lachend. "Vanochtend nog, maar zij had geen interesse. Gênant!"

Daniel had één maand een dating-app maar vond het helemaal niks. "Je ziet alleen een foto van iemand, maar je mist geur, een stem en iemands energie!"

Een blauwtje leren lopen

Doordat hij geen dating-apps heeft, grijpt Daniel vaker in het echte leven zijn kans om mensen aan te spreken. Dat loopt vaker uit op niks. "Zo leer je écht hoe het is om een blauwtje te lopen, maar dat vind ik niet erg. Op zo’n dating-app heb je ook niet met iedereen een match."

Toch heeft Daniel ook een tijd een relatie gehad met een vrouw die hij leerde kennen bij de ticket-automaat van de metro in Washington. "Ik was toen een tijd in de Verenigde Staten en snapte niet helemaal hoe de automaat werkte. Ik vroeg haar om hulp en zo raakte we aan de praat," zegt Daniel.

"We moesten naar dezelfde metro. Ik had die dag iemand horen zeggen dat als je connectie met een Amerikaan wil je ze moet vragen over hun grootste angst of hoop voor het land, dus voor de grap probeerde ik dat. Ze begon over Black Lives Matters, het verrotte schoolsysteem en nog veel meer, ze was zo’n rechtvaardigheidsstrijder dat ik meteen smolt. We zijn toen een paar maanden samen geweest."

Supermarktliefde

Laatst zag Daniel een vrouw in de supermarkt die zijn hart sneller deed kloppen. "We hadden in de supermarkt al drie keer oogcontact, maar bij de kassa zaten er twee mensen tussen ons. Ik wilde buiten op haar wachten, door heel nonchalant te doen alsof ik op mijn telefoon keek, maar toen raakte ik echt afgeleid en miste ik haar," zegt Daniel met zelfspot. "Hoe kansloos?"

Natuurlijk liet Daniel het er niet bij zitten. "Ik heb een gedicht geschreven en voor de supermarkt opgehangen. Helaas heb ik haar niet gevonden. Zo zie je maar weer dat je iemand gewoon meteen moet aanspreken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Versiertips van casanova Daniel🌹

1. Maak eerst een paar keer oogcontact.

2. Vraag iemand niet meteen uit, maar probeer eerst een gesprek aan te knopen.

3. Gebruik geen foute openingszinnen, zoals: "Ik heb net een klacht ingediend bij Spotify vanwege jou, je stond niet tussen de 'hottest singles of the week'." Óf creepy complimentjes.

4. Wees niet bang voor een nee!

Martin (33) maakte op Koningsnacht Marijke tot zijn koningin 💚

Wie houdt er nou niet van een real life romcom waar twee mensen elkaar na tien jaar weer spreken én opslag verliefd worden? Dat is het verhaal van Martin (33) en Marijke! Ze zaten allebei op dezelfde middelbare school, maar door verschillende studierichtingen verloren ze elkaar uit het oog.

"Tot de bewuste Koningsnacht zes jaar geleden," vertelt Martin. "Ik wist dat ze in Londen stage had gelopen. Ik dronk mezelf wat moed in, en sprak haar aan. 'Hey, ben je weer terug in Nederland?' Dat was lachen, want ze bleek al drie of vier jaar terug te zijn..."

foto: Eigen archief

Huissie, boompie, beessie

Maar de vonk sprong tóch over! "Die avond heb ik haar thuisgebracht, want zo ben ik," zegt Martin grijnzend. "We hebben gezoend en de volgende dag stuurde ik haar een berichtje. Later is ze bij me komen eten, en de maand daarop woonde ze praktisch bij mij in. Nu zijn we getrouwd en hebben we een zoontje van veertien maanden."

Heeft Martin ook een tip voor de singles die het nog spannend vinden om hun toekomstige lover aan te spreken? "Met een 'bittere tarwe smoothie' op, word je altijd wat losser. En ga er gewoon voor: fuck it! Je hebt niks te verliezen. Nee heb je, ja kan je krijgen."

Lincy (33) sprak Paul (35) aan in een sportbar 💚

In 2014 was Lincy (33) op vakantie in Portugal. Tegen een drankje zei ze geen nee, dus belandde ze op een avond in een sportbar. "Het was helemaal uitgestorven, maar toen zag ik de Engelse Paul staan," zegt Lincy. "Ondertussen lag zijn vriend op de bar terwijl een vrouw slagroom van zijn borst aan het likken was. Paul stond er ongemakkelijk naar te kijken, dus ik dacht: ik ga hem aanspreken.

'Is that your friend up there?' vroeg ik lachend. Toen vertelde Paul dat hij en zijn vriend geen geld meer hadden en op deze manier een gratis drankje konden scoren. Na een tijdje kletsen vroeg hij wat ik wilde doen. Toen heb ik brutaal gezegd dat ik wel zin had om te zoenen. Laat ik het zo zeggen: het was een leuke avond.

Eenmaal terug in Nederland is hij een keer langsgeweest en hebben we twee jaar een lange afstandsrelatie gehad, voordat hij in 2016 naar Nederland verhuisde." Als jouw hart hier niet van smelt, weten wij het ook niet meer. 😻

Versiertip van Lincy 🌹

  • Wees jezelf en eerlijk. Vertel diegene dat je hem of haar aantrekkelijk vindt en een drankje zou willen doen. Is het antwoord 'nee', dan was het gewoon niet jouw moment en geniet van je avond!

foto: Eigen archief

3FM-dj Jamie deelt haar date-verhalen 💚

Hoe kijkt onze single 3FM-dj Jamie naar dating-apps versus in real life aanspreken? "In coronatijd heb ik veel op dating-apps gezeten," zegt Jamie. "Maar nu vind ik het niet meer interessant omdat ik het ongemakkelijk vind om via een foto te bepalen of iemand leuk is. Ik zie om me heen dat ook veel mensen Instagram beginnen te gebruiken als dating-app: via DM of even reageren op de Stories."

foto: Marie Wanders

3FM-dj's Jamie en Olivier

Heeft Jamie nog juicy verhalen van mannen die haar op straat aanspraken? "Een jongen is een keer achter mij aangerend," lacht Jamie. "Ik dacht dat ik iets had laten vallen, totdat hij zei: 'Ik zag je voorbij lopen en zou echt héél graag iets met je willen drinken.' Ik vond het stoer dat hij mij mee uit durfde te vragen en zich kwetsbaar opstelde, maar hij was niet mijn type. Ik vond het wel enger om dat on the spot te zeggen dan online. Toen heb ik maar gelogen dat ik een vriend had."

Lui en gemakzuchtiger door datingapps

Hebben dating-apps ons beeld van je match vinden veranderd? "Door die apps hebben we veel extra prikkels en keuzes," begint Jamie. "Het lijkt alsof zoveel mensen aandacht van ons willen. We focussen minder snel op één persoon. Hierdoor kunnen mensen zich denk ik minder makkelijk binden."

Door datingapps worden we lui en gemakzuchtiger, vindt Jamie. "We willen dat daten makkelijk en snel gaat. Je kunt zo even in iemands DM sliden, maar écht op iemand afstappen en zeggen dat je iemand f*cking leuk vindt en een drankje wil doen, gebeurt minder."

Ster advertentie
Ster advertentie