HUMAN

Adnan (16) geniet van hoge cijfers en Ole (17) van het leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Adnan (16) geniet van hoge cijfers en Ole (17) van het leven

Wat is belangrijker als tiener? Je vol op school storten om een zo'n goed mogelijke toekomst na te streven? Of juist genieten van je vrije en onbekommerde leven nu? Adnan en Ole van het 3FM Tussenuur panel staan daar allebei heel anders in. Kunnen ze elkaar ooit begrijpen?

Blergh huiswerk, zó geen zin in. Dit zul je Adnan dus nooit horen zeggen. Hij heeft er geen moeite mee om heel veel en heel lang in de boeken te duiken, elke dag opnieuw. Voor de opleiding die hij na zijn vwo wil gaan doen, moet hij namelijk gemiddeld een 8 staan bij zijn eindexamen (cum laude dus). Adnan geniet van de kick die hij krijgt bij het halen van een hoog cijfer. Hij vindt dat je je vooral op de toekomst moet richten, genieten komt later wel. Afspreken met vrienden zit er dus niet in voor hem.

Ole is precies het tegenovergestelde. Hij is twee keer blijven zitten en spreekt elk weekend met vrienden af. "Ik heb heel veel moeite met school, maar dat komt vooral omdat ik niks doe," vertelt hij. Tien minuten opletten in de les is voor Ole al een opgave. Hij wil vooral genieten van het leven nú. Zijn vrienden blij maken is voor hem veel belangrijker dan die proefwerkweek.

Confrontatie

Wat is wijsheid? Kun je inderdaad beter nu lekker feesten en de toekomst voor later laten? Of is het misschien toch wel slim om een beetje bij de les te blijven? Zeker gezien de hoge toelatingseisen bij vervolgopleidingen en de werkeloosheid onder jongeren die op de loer ligt.

Wij van Tussenuur besloten Amsterdammer Adnan en Rotterdammer Ole bij elkaar te plaatsen in een stijlvol poolcafé. Hoe is het voor Adnan om zijn bureau te verruilen voor een avondje chillen met Ole en zijn vrienden? En kan omgekeerd Ole misschien ergens begrijpen waarom Adnan zoveel studeert?

Check de video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie