HUMAN

Zo helpt The School of Life jou beter omgaan met stress

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo helpt The School of Life jou beter omgaan met stress

Zo leer jij hoe je de stemmen in je hoofd moet temmen.

Check hier alles van #openup!

Tik 'stress', 'angst' en 'burn-out' in bij Google en je beseft binnen een paar minuten dat deze zaken in de 21ste eeuw onevenredig zijn toegenomen. En als één ding blijkt uit onze #openup-week, is dat veel jongeren kampen met dit soort klachten.

Hoe vet zou het zijn als je leert om slechte en kortstondige oplossingen voor stress te vermijden? Of dat je beter wordt in het vinden van de oorzaken van je angsten? En dat je weet hoe je de stemmen in je hoofd moet temmen? En dat je erachter komt hoe je meer tijd en aandacht kan besteden aan de echt belangrijke zaken?

De school van het leven

Dat kan dus heel simpel. Namelijk door je aan te melden voor de class Beter Omgaan Met Stress van The School of Life (TSOL). Deze school werd in 2008 opgericht door de Engelse filosoof Alain de Botton en heeft vestigingen in Londen, Sao Paulo, Melbourne, Istanbul, Seoul, Berlijn,Tel Aviv en Amsterdam.

Net zoals op een normale school heeft TSOL vakken, hoewel zij het classes noemen. In deze classes kun je je verdiepen in belangrijke alledaagse vragen over werk, vriendschap, geld, liefde, familie en seks. Meestal in de avond, stap je met een dertigtal deelnemers binnen op Frederiksplein 54 in Amsterdam, waar je door een expert wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de avond.

Durf te denken

En nu zul je misschien denken: School of Life, School of Life, waar ken ik dat toch van? Wanneer je fervent Lowlands-bezoeker bent, dan heb je ze ongetwijfeld daar eens gezien, aangezien ze al een jaar of vijf in de Echo een programma verzorgen met populaire denkers als Joris Luyendijk, Jan Drost en Lammert Kamphuis

In al zijn verschijningsvormen heeft The School of Life als missie ideeën van filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers van de afgelopen 3.000 jaar op een frisse en moderne manier te presenteren en antwoorden te vinden op vragen als: Hoe vind je een baan die bij je past? Wat is een goede vriend? Hoe maak je goed ruzie? Heb je een liefdesrelatie nodig?

Dit zijn vakken waar je wat aan hebt

Zeker in het kader van #openup zijn de volgende classes wellicht ook interessant om bij te wonen: Rust in je Hoofd, de Kracht van Kwetsbaarheid en Kiezen Doe je Zo. En binnenkort is er een heus event, getiteld Van Big Bang Tot Burn-Out.

Kijk hier voor veel meer #openup, check de help-button van MINDyoung of kom in actie voor MINDyoung.

Ster advertentie
Ster advertentie