HUMAN

Remon (24) is chronisch depressief én autistisch

  1. Nieuwschevron right
  2. Remon (24) is chronisch depressief én autistisch

"Als je nergens meer van geniet, wat heeft het leven dan voor zin?"

Check hier alles over #openup!

Met #openup willen we zoveel mogelijk mensen bereiken om het belang van praten over psychische problemen duidelijk te maken. Dat doen we niet alleen. Deze hele week had niet tot stand kunnen komen zonder hulp van MINDyoung. Maar ook onze vrienden van NOS op 3 waren er als de kippen bij om #openup te laden. Zo maakten ze het intieme portret van Remon, dat je hieronder kunt lezen.

Alsof je de hele tijd in een 'omgekeerde trip' van paddo's of lsd zit. Zo omschrijft Remon (24) zijn depressiviteit. Hij heeft er al bijna acht jaar last van en is ook nog eens autistisch, waardoor beide problemen elkaar versterken.

Ook al zit Remon in een extreme situatie, zo uniek is het niet dat zo'n jong persoon last heeft van psychische klachten: het komt bij meer dan 40 procent van de jongeren voor. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van gezondheidsorganisatie MIND en NPO 3FM. Deze week organiseren zij de #openup-week, waarmee ze jongeren willen stimuleren om uit te komen voor hun psychische problemen. Het uiteindelijke doel: het taboe doorbreken over jongeren met psychische klachten... Lees hier verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hier voor veel meer #openup, check de help-button van MINDyoung of kom in actie voor MINDyoung. Lees meer over depressie.

Ster advertentie
Ster advertentie