HUMAN

Onderzoek: Hoe was jouw seksuele voorlichting?

  1. Nieuwschevron right
  2. Onderzoek: Hoe was jouw seksuele voorlichting?

Wat leer jij over seks op school? Ging het vooral over anticonceptie, ongewenste zwangerschappen, soa's en heteroseks? Of was de seksuele voorlichting die jij kreeg meer van deze tijd en ging het bijvoorbeeld ook over seksuele diversiteit? Dat willen wij heel graag van jou weten!

DOE MEE AAN HET ONDERZOEK!

(Disclaimer: dit onderzoek is samengesteld door onze collega's van 3Vraagt, het jongeren opiniepanel van EenVandaag. Om een profiel te schetsen gebruikt 3Vraagt dezelfde demografische factoren als het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit om het onderzoek zo representatief mogelijk te maken. Helaas maakt het CBS vooralsnog alleen onderscheid tussen 'man' en 'vrouw'. Met Kutvoorlichting willen wij (seksuele) diversiteit júist stimuleren en daarom vinden wij het van Tussenuur en Brandpunt+ dan ook erg jammer dat er niet meer opties zijn bij de eerste vraag. Maar... We zien dit dan ook meteen als een goede aanleiding om verhaal te halen bij het CBS. En natuurlijk hopen we dat je alsnog mee wilt doen aan het onderzoek.")

#kutvoorlichting

Op veel middelbare scholen is seksuele voorlichting nogal stoffig en awkward. Het is weinig gericht op seksuele diversiteit en de leuke kanten van seks. Dat kan en moet anders, vinden wij van Tussenuur. En daarom vragen we ook dit jaar weer aandacht voor positievere en diversere seksuele voorlichting. Dat doen we met Youtuber Linda de Munck en 3FM-dj Eva Koreman, in de serie #kutvoorlichting, die in juni op Youtube te zien zal zijn. Want seks gaat niet alleen over hoe de mens zich voortplant. Toch?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer weten over onze actie #kutvoorlichting? Check 3fm.nl/kutvoorlichting.

Dit jaar organiseren we #kutvoorlichting in samenwerking met Brandpunt+

Disclaimer: In dit onderzoek vul je op het begin in of je een man of vrouw bent. Ons maakt het niet uit of je je man, vrouw of ergens er tussenin voelt. 3Vraagt gebruikt cijfers over de Nederlandse bevolking van het CBS. Zij geven enkel cijfers over man en vrouw, niet over 'anders'. Om op factoren als demografische informatie, opleidingsniveau en politieke stem af te wegen gebruikten ze deze gegevens van het CBS. Wij vinden het raar en vervelend dat het CBS alleen man en vrouw registreert en gaan op onderzoek uit waarom dit zo is. Binnenkort meer!

Ster advertentie
Ster advertentie