HUMAN

6 momenten waarop ouders je voor aap zetten

  1. Nieuwschevron right
  2. 6 momenten waarop ouders je voor aap zetten

Ouders… we houden van ze (meestal dan), maar soms kunnen ze ook de plank volledig mis slaan. Dit zijn de momenten waarop bij pa en ma meneer facepalm om de hoek komt kijken.

#1. Als je moeder oude babyfoto’s wil laten zien aan je vrienden

Toegegeven: het is ergens ook heel lief. Mamlief is nog steeds heel trots op het schepsel dat ze geproduceerd heeft en wil de blijvende herinnering aan de schattige, niet-puberende jij maar al te graag koesteren.

Het is alleen iets minder als ze deze trots gaat delen met je kersverse vrienden/vriendinnen die voor het eerst over de vloer komen. Vooral als de eerste pagina een foto betreft waarop jij in je nakie in de couveuse ligt, al dan niet met navelstreng. Thanks mom.

#2. Als je vader ‘cool’ probeert te doen

Het is je birthday-party en je had ze nog wel zulke duidelijke instructies gegeven:
1) blijf aub op minimaal 20 meter afstand van iedere vriendin/vriend.
2) Begeef u alleen in de ruimtes waarop het feest zich afspeelt indien strikt noodzakelijk. Dus pas bij brand ofzo.

Deze regels nemen ze natuurlijk niet echt van harte. Voordat je het weet, probeert papslief met je vrienden aan te pappen door middel van megaboeiende anekdotes over vroeger. Hij doet dit met stoere gabbertaal. Oftewel woorden die vroeger heel cool waren, maar tegenwoordig net zo uitgestorven zijn als de T-rex in het museum.

Als kers op de taart doet hij ook nog een paar coole moves zoals een peace sign. Hiervoor spiekt hij wel eens mee bij een van de hiphopvideo-clips die je opzet. Vol inspanning probeert hij de volgende Jay-Z, Kanye of Kendrick Lamar te zijn. Het lijkt echt eerder alsof hij geëlektrocuteerd wordt. Lekker retro, pap...

#3. Als je met je moeder kleren gaat kopen

Ten eerste sluiten de kleren die mama koopt niet bepaald aan bij het fashion-statement dat jij vandaag de dag wilt maken. Zij zit nog met haar hoofd bij de periode waarin je kleurrijke t-shirtjes droeg met Didl erop. Het is dus niet handig als ze met kledingstukken aan komt zetten die rechtstreeks van de kleuterafdeling lijken te komen.

Maar daar valt nog een gesprek over te voeren. Minder leuk is het beruchte passen. Moeder is een beetje ongeduldig en trekt zonder aangekondigde waarschuwing het gordijn van het pashokje open. Vervolgens kan de halve winkel je in je ondergoed aanschouwen. Heel fijn.

#4. Als het buurtfeestje iets te gezellig is

Natuurlijk mogen je ouders ook wel eens gek doen. Zelf ben je misschien wel net zo'n feestbeest. Alleen is het minder geweldig als je hier zelf getuige van bent. Buurtfeestjes zijn dus een gevaarlijke plek.

Het is ook wel lachen om mama en papa een beetje lazarus te zien. Vroeger waren ze misschien de koning en koningin van de dansvloer, maar nu moeten ze toch wel weer even wennen aan dat biertje.

Met alle gevolgen van dien. Ze gaan jou erbij halen en je als speciaal fokpaard aan alle gasten showen. Alcohol maakt je net een tikkeltje sentimenteler. Heel lief, maar ook net zo gênant. En dat dansen...echt?!

#5. Als ze reageren op je Facebook-foto

Pa en ma besluiten ook maar eens een account aan te maken. Eerst voel je je natuurlijk heel trots dat jij, als doorgewinterde social media expert, hen leert hoe een 'like' werkt en waarom je niet alleen via een tijdlijn met mensen kunt chatten.

Van die uitleg krijg je meteen een beetje spijt als ze in hun enthousiasme op werkelijk alles reageren wat je online plaatst. En het liefst ook nog in hetzelfde aantal woorden als een hoofdstuk van Harry Potter. No post is safe anymore.

#6. Als je aan het vrijen bent en je moeder begint beneden keihard te kakelen

Je kersverse love komt voor het eerst binnen en jullie zijn een beetje aan het flikflooien. Sowieso al mega spannend. De sfeer wordt echter een beetje verstoord als het huis gehorig is en je ineens je moeder in een andere kamer hoort babbelen over de boodschappen. Alle informatie over de aanbiedingen helpt nou niet bepaald mee. Awkward.

Ster advertentie
Ster advertentie