HUMAN

Spoken word met Demi (19): 'Verbroken Verbinding'

  1. Nieuwschevron right
  2. Spoken word met Demi (19): 'Verbroken Verbinding'

Wij bij 3FM Tussenuur omarmen jonge spoken word-artiesten, of slam poets, of podiumdichters, het is maar net hoe je ze wil noemen. We trappen af met de zeer getalenteerde Demi Baltus.

Het is maar de vraag welke associatie je hebt bij het woord poëzie. Het kan zijn dat je meteen wordt teruggeworpen naar de lagere school waar je glitterplaatjes in boekjes van klasgenootjes plakte, begeleid met rijmende woordjes.

Of je ziet een stoffige grijze man/vrouw voor je, op een kruk in een donkere rokerige zaal, met een brilletje op diens neus en voordraagt uit eigen bundel, de ene zin nog onbegrijpelijker dan de andere.

Gesproken woord

Maar poëzie is zoveel meer. En gelukkig ontdekken steeds meer jongeren dat je door te dichten je gevoelens, gedachtes en meningen heel helder en persoonlijk voor het voetlicht kan brengen.

Vandaar dat we vanuit 3FM Tussenuur het genre spoken word omarmen. Steeds meer jongeren ontdekken deze kunstvorm, groot gemaakt door de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de jaren zestig in Harlem (NY). Jongeren van nu zien spoken word als een uitlaatklep, waarbij het woord bijna net zo belangrijk is als het ritme of de manier van voordragen.

We trappen af met Demi Baltus, een 19-jarig talent dat al meerdere prijzen in de wacht sleepte met haar gedichten, een column heeft in het Haarlems Dagblad en onlangs haar eerste dichtbundel Uitgedokterd uitbracht. Met Demi namen we een videoclip op van haar gedicht 'Verbroken Verbinding'.

Doe je ook iets met spoken word? Mail ons op tussenuur@3fm.nl. Wie weet kunnen we iets samen doen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie