HUMAN

Kijktip: 'Rocknrollertjes'

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: 'Rocknrollertjes'

Morganas Illusion is een band bestaande uit drie tieners uit Sittard, die worden gevolgd door een documentairemaker. Totdat frontman Sia een depressie krijgt.

Vinylplaten, repetitieruimtes, jaren zeventig bloesjes en muziek, vooral veel muziek! Daaruit bestaat het leven van de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13) uit Sittard. Al jaren vormen ze samen de psychedelische rockband Morganas Illusion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onverwachte wending

Rocknrollertjes is een zogeheten 'rockumentary', gemaakt door documentairemaker Daan Bol, die met zijn film de band met jonge artiesten volgt, een band die aan de weg timmert. Zo stonden ze al in het voorprogramma van DeWolff.

Maar dan neemt het verhaal een onverwachte wending als frontman (of moeten we zeggen frontjongen) Sia wordt geveld door een depressie. Sowieso lagen de opnames van de film een tijd stil, maar het betekende ook dat de band zonder Sia moest oefenen en op een gegeven moment het voortbestaan van Morganas Illusion wordt bedreigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rocknrollertjes werd al vertoond op Cinekid Festival en op het IDFA en is 25 juni om 19:25 op NPO3 en daarna online terug te kijken.

Ster advertentie
Ster advertentie