HUMAN

Wat zou jij in een tijdscapsule stoppen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat zou jij in een tijdscapsule stoppen?

Wat zou jij aan je leeftijdsgenoten over honderd jaar willen laten zien, dat de tijd waarin we nu leven symboliseert? Het panel van Tussenuur heeft daar zo zijn eigen ideeën over.

Het idee van een tijdscapsule ken je toch? Vaak een buisachtige constructie, waar mensen 'dingen van nu' instoppen en die vervolgens wordt begraven om latere generaties een inkijk te geven in wat er vandaag de dag speelde.

Belangrijk element is dat zo'n capsule heel lang ongeopend blijft, bij voorkeur dat degenen die er wat in stopten er niet meer zijn. Zodat het voor de generatie die het opent echt een ver-van-hun-bed-show is.


(Koningin Maxima begraaft een tijdscapsule in Biddinghuizen, foto: ANP)

Verschillende levels

We hadden ons panel ruim van tevoren aangegeven dat ze iets moesten meenemen voor onze - overigens cheap ass - tijdscapsule. En zoals zo vaak verbaasden ze ons weer met hun keuzes en hun afwegingen tot die keus.

Want waar de één echt nadacht over wat hem of haar dagelijks bezighoudt, dacht de ander juist op een groter niveau na over hoe mensen tegenwoordig in het leven staan. En weer een ander dacht na over hoe we de wereld moeten achterlaten voor volgende generaties. En dus konden we dit filmpje in mekaar knutselen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie