HUMAN

Polyamorie gaat niet over seks en vreemdgaan

  1. Nieuwschevron right
  2. Polyamorie gaat niet over seks en vreemdgaan

Polyamorie betekent dat je een liefdesrelatie aangaat met meerdere personen. Chaya (18) is geïnteresseerd in polyamorie, maar ze merkt dat haar vriendinnen daar gek op reageren. Die denken dat poly alleen maar gaat om seks en vreemdgaan. Chaya wil weten waarom er zo veel haat en onbegrip is over polyamorie en open relaties? En: Hoe begin je nou eigenlijk zo'n relatie?

Om dat te onderzoeken gaat ze met Linda de Munck op pad. Ze ontmoeten Isabeau en Bas, die een polyamoreuze relatie hebben. Chaya: "Ik ken niemand in mijn omgeving die met polyamorie bezig is. Dus mijn vraag is eigenlijk: Hoe werkt het?"

Bas: "Voor mij betekent het dat ik om kan gaan met mensen hoe ik dat wil. En dat mijn relaties geen invloed hebben op hoe ik omga met andere mensen."


(Linda en Chaya met twee seksuologen in spe)

Seksuologen in spe

Later ontmoeten ze Anne en Leila van Instagramaccount @seksuologeninspe. Zij kunnen Linda en Chaya alles vertellen over liefde en seks. Anne: "Ik denk dat er weinig begrip is voor polyamorie omdat mensen het zich lastig kunnen voorstellen dat wanneer je van iemand houdt, je er nog iemand bij neemt."

Terwijl polyamorie volgens de seksuologen in spe natuurlijker is dan monogamie, de afspraak die de meeste stellen hebben gemaakt om maar één liefdespartner te hebben. Om die reden zijn de testikels van mannen in de loop der millennia flink gekrompen. Hoe dat zit precies met krimpende ballen, zie je in onze nieuwe Know Shit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar tussenuur@3fm.nl of vul het formulier hieronder in.

Ster advertentie
Ster advertentie