HUMAN

Waarom vinden we het oké dat Insta zo nep is?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom vinden we het oké dat Insta zo nep is?

Sterre (17) vindt Insta nep. Voor een perfecte foto wordt soms heel veel moeite gedaan. Verschillende locaties, outfits en poses, honderden foto's komen eraan te pas. Op Insta lijkt het alsof Instagrammers toevallig op de foto zijn gezet terwijl ze gezellig een #hotcoffee aan het drinken zijn met hun #bff op een #perfectday. Dat dit niet altijd zo is, weten we wel. Maar waarom vinden we het eigenlijk oké dat Insta zo nep is?

Met die vraag ging Sterre met KNOW SHIT-presentator Joram op pad. Ze ontmoeten influencer May van het account @ohmaygod om te praten over dé perfecte Instagramfoto. Want hoe maak je die eigenlijk?

Op een Instagrammable plek natuurlijk! Sterre heeft een koffer vol kleding meegenomen en samen met May doet ze een heuse shoot met heerlijke Instagrammable gerechten. #foodporn #welovepancakes #24kcoffee.

Nep influencers

Later ontmoeten Sterre en Joram de makers van het Instagramaccount @Nykkievzessen. Nykkie is influencer en komt op de mooiste plekjes, met de lekkerste smoothies en de meest perfecte outfit. Maar Nykkie bestaat helemaal niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nykkie is bedacht door studenten van Hogeschool van Amsterdam. De studenten wilden laten zien dat Instagram niet altijd echt is en dat je er een maakbare wereld kan creëren. HvA-student Anne: "De les die we hebben geleerd uit dit experiment is: Je moet jezelf nooit vergelijken met iemand op Instagram. Iedereen heeft zijn of haar eigen issues en dat zie je niet op Instagram."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar tussenuur@3fm.nl of vul het formulier hieronder in.

Ster advertentie
Ster advertentie