HUMAN

3FM Tussenuur gaat weer los met #kutvoorlichting

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Tussenuur gaat weer los met #kutvoorlichting

Scholieren vinden seksuele voorlichting best wel kut. Lessen over seks zijn stoffig, heteronormatief en vooral gericht op de gevaren van seks. Met de tweede editie van #kutvoorlichting vragen we aandacht voor positievere voorlichting. Want seks is toch vooral heel erg leuk?

Vertelde jouw docent over masturberen, homoseks, porno of over hoe je aan je bedpartner laat weten wat je wel en niet lekker vindt? Waarschijnlijk niet. Veel jongeren missen deze informatie. Zes op de tien (63 procent) geven aan dat er te weinig aandacht is voor de leuke kanten van seks. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, dat onderzoek deed onder meer dan twee duizend jongeren tussen de 16 en 34 jaar. Check hier het onderzoek.

#kutvoorlichting

Dat moet en kan anders! Daarom duiken taboe-doorbreker Linda de Munck en 3FM-dj Eva Koreman in vier afleveringen dieper in thema's als seksuele diversiteit, genot, seks op internet en communicatie en consent. De serie #kutvoorlichting is vanaf maandag 2 september om 17:00 uur te zien op het Youtube-kanaal van 3FM Tussenuur: KNOW SHIT.

Houd onze Instagram, Facebook en 3fm.nl/kutvoorlichting in de gaten en mis geen fluit!

Ster advertentie
Ster advertentie