HUMAN

15 bizarre klachten tijdens eindexamens

  1. Nieuwschevron right
  2. 15 bizarre klachten tijdens eindexamens

Ieder jaar komen er bij het LAKS een boel klachten binnen. Die klachten zorgen in sommige gevallen voor een hoger cijfer, maar sommige klachten kun je maar moeilijk serieus nemen (al zijn ze dat soms wel). Neem nou deze 15.

#1. Spinnen

Op een school zou een meisje veel overlast hebben gehad van spinnen. Er zouden ineens een stuk of tien spinnen uit haar tafeltje zijn gekropen. Wat een nachtmerrie! De school gaf later toe dat zij inderdaad last hadden van een spinnenplaag.

#2. Sexy surveillant

Normaal gesproken maken leerlingen er geen probleem van als er een sexy docent rondloopt. Bij het eindexamen is het dan weer wel vervelend, wat focus betreft. Bij een surveillante was volgens deze leerlingen overduidelijk te zien dat ze een string droeg. Dit zorgde ervoor dat ze zich totaal niet meer konden concentreren. Ah gossie!

#3. Puist

Een leerling diende een klacht in omdat een leerling die voor hem zat een gigantische puist in z'n nek zou hebben. En ja, da's nou eenmaal niet zo lekker om naar te kijken, terwijl je je probeert te herinneren wie de vijfde president van Amerika was.

#4. Sexy vraag

"Professor Barrett en twee studenten staan op een loopbrug en bewegen ritmisch op en neer met een bepaalde frequentie. Daardoor komt de hele brug in trilling. Deze situatie is gefilmd. (...)"

Sexy? Volgens een aantal leerlingen die hier een klacht over indienden wel!

#5. Te vroeg

Een scholier vond dat de examens maar vroeg waren. Ze zouden volgens hem op z'n vroegst om negen uur moeten beginnen en zeker niet om half negen. Ach ja, wij geven 'm geen ongelijk.

#6. Kapotte stoel

Zit je lekker wat rekensommen te maken, zak je ineens door je stoel. #gênant. Gelukkig was deze leerling niet de enige, vijf andere leerlingen hadden er ook last van.

#7. Huilende meisjes

Meisjes uit een klas zagen het examen echt niet meer zitten en begonnen te huilen. Tot grote ergernis van hun klasgenoot, die had no mercy en diende gewoon een klacht in. Hij vond het zó irritant dat de meiden aan het huilen waren, dat zijn concentratie er helemaal aan was.

#8. Kotslucht

Je kunt natuurlijk veel stress hebben van je examens (als je deze tips volgt, heb je daar trouwens geen last van), maar zoveel stress dat je moet kotsen. Ai. De leerling die erbij in de buurt zat, rook continue de kotslucht om zich heen. Wij snappen wel dat deze leerling is gaan klagen, want heel lekker is het niet.

#9. Pauw

Zul je altijd zien, ben je een eindexamen aan het maken, loopt er een pauw te schreeuwen op het dak! Dat is natuurlijk super vervelend, de leerlingen klaagden dan ook bij het LAKS over de pauw. Wat er met de vogel is gebeurd, is nog altijd een raadsel...

#10. Jos Verstappen

Op een examendag werd een een televisiespotje opgenomen met Jos Verstappen in Lelystad. Dit had een geluidsoverlast voor de hele stad als gevolg. Dus ook de leerlingen die eindexamen deden, konden meegenieten van de mooie klanken van de formule 1-wagen. Thanks Jos!

#11. Duiven

Tijdens het eindexamen was het mooi weer, en dus besloot de docent de ramen effetjes open te zetten. De duiven die buiten aan het chillen waren besloten naar binnen te vliegen. Prima! Maar niet zolang er eindexamens gemaakt worden, toch?

#12. Schoolbel

Een leerling klaagde omdat iedere vijftig minuten een schoolbel ging. Geen pretje, zelfs na een telefoontje van het LAKS liet de school de bel aan staan. Het zou volgens hen om een nieuw belsysteem gaan. Lekker dan.

#13. Stinkende leraren

Je kent het wel, die ene docent die net koffie heeft gedronken en jou vervolgens fluisterend uitleg geeft over biologie. Hier zit je neusje sowieso niet op te wachten, maar tijdens de examens al helemaal niet. Meerdere examenkandidaten hadden last van de lichaamsgeuren van docenten die in de examenzaal aanwezig waren.

#14. Te moeilijke som

Een vraag uit het examen economie zou zo moeilijk zijn dat bij meerdere leerlingen hun rekenmachine vastliep. En ja, dan kun je niet veel meer.

#15. Gesnurk

Een examen duurt al lang als je er een moet maken, laat staan als je moet surveilleren, je niks mag zeggen en ook niks mag doen. Een docent viel in slaap en begon te snurken. Professioneel!

Ster advertentie
Ster advertentie