HUMAN

Dit is waarom je zes uur op een paal moet staan

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom je zes uur op een paal moet staan

De wachtlijsten in de psychische hulp zijn veel te lang. Mensen moeten soms wel een jaar wachten op hulp bij depressie of angststoornissen.

Check hier alles van #openup!

Onze vrienden van MIND vinden het tijd voor actie. Om aandacht te vragen voor de veel te lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg organiseren zij Last Man Standing.

Op 24 juni 2017 gaan driehonderd mensen op een paal staan in het Markermeer. Zij proberen dit zes uur vol te houden, korter mag ook. Er blijft één iemand als laatste over: de Last Man Standing. Deelnemers zamelen geld in.

Haarfijn

Eline roept mensen op om mee te doen met Last Man Standing. Hieronder legt ze haarfijn uit wat de actie precies inhoudt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee jaar gewacht

Céline doet ook mee met Last Man Standing. Zij wachtte ongeveer twee jaar op psychische hulp. Hierdoor kwam ze in een diepe depressie terecht. "Deze periode was echt heel zwaar. Ik praatte met niemand en niemand wist dan ook dat ik het zo zwaar had. Ik was alleen, heel alleen.

"De dagen en nachten waren lang, ik stond op overlevingsmodus. Eten vond ik echt moeilijk en ik at daarom ook maar een cracker per dag, meer kreeg ik niet naar binnen. De rest van de tijd lag ik in bed, als ik echt naar buiten moest zette ik mijn gigantische masker op van de vrolijke en zorgeloze Céline." Lees hier haar hele verhaal.

Last Man Standing is op 24 juni 2017 in het Markermeer. De actie start om 12:00 uur en duurt tot uiterlijk 18:00 uur. Klik hier als je mee wilt doen!

Ster advertentie
Ster advertentie