Eurosonic Noorderslag

Wat vindt Duncan Laurence van de nieuwe Eurovisie inzending Jeangu Macrooy?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat vindt Duncan Laurence van de nieuwe Eurovisie inzending Jeangu Macrooy?

Duncan Laurence sprak tijdens Eurosonic Noorderslag met Frank over zijn carrière, de popprijs en zijn Eurovisie opvolger Jeangu Macrooy. Lees verder en bekijk het interview hieronder terug.

Wint Duncan Laurence de Poprijs 2019?

"Nou, ik weet het niet. Dat durf ik niet te zeggen." lacht Duncan na de vraag of hij denkt dat hij kans maakt op de Popprijs dit jaar. "Het zou de kers op de taart van 2019 zijn.” voegt hij nog wel toe. Want wat een jaar was het. Binnen de kortste keren veranderde Duncan wereldwijd in een megaster. Nu is hij vrij zeker over zijn muziek, maar dat is wel eens anders geweest.

Frank kwam erachter dat het voor Duncan Laurence niet de eerste keer was dat hij op Eurosonic Noorderslag stond. In 2014 deed hij dat namelijk al met zijn band The Slick."Die muziek was heel heftig." geeft hij toe. Duncan wilde graag voor zichzelf liedjes schrijven in plaats van voor een band en daarmee dus zijn eigen verhalen op papier krijgen. Dat is 'm gelukt en vanavond staat hij in de Stadsschouwburg.

Heeft Duncan Eurosonic wel nodig?

Ondanks dat hij de wereld heeft laten zien dat hij het kan, is volgens hem zijn aanwezigheid bij Eurosonic Noorderslag zeker nodig. “Wat ik hier kan bewijzen is dat ik daarnaast nog zoveel meer ben. Dat ik een muzikant ben, ook andere nummers heb en een band heb waar je niet omheen kan. Hopelijk sleep ik dan wel vette festivals of andere kansen binnen.“

Jeangu Macrooy, een goede inzending?

"Ik vind het een topzanger en ik ben super benieuwd naar zijn inzending." zegt Duncan Laurence over Jeangu Macrooy: de nieuwe inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival. Betekend zijn winst vorig jaar dat Duncan zich dit jaar ook gaat bemoeien met de track? “Dat moet hij lekker zelf doen. Ik denk dat het een heel tof iets gaat worden." lacht hij. Duncan hoopt dat Jeangu de track uit zijn hart gaat maken en brengen. Wij zijn benieuwd.

Bekijk het hele interview vanaf Eurosonic Noorderslag met Duncan Laurence hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie