5 Essential Tracks
NTR

S10: "Ik fok met Yung Lean"

  1. Nieuwschevron right
  2. S10: "Ik fok met Yung Lean"

Amper 18 jaar, maar ze timmert al hard aan de weg: Stien den Hollander oftewel S10. Tijd om naar haar muzikale interesses en invloeden te vragen. Van Yung Lean tot Kid Cudi en van Sampha tot onze eigen Nederlandse Klangstof en Willem: dit zijn de 5 Essential Tracks van S10.

"Ik fok met Yung Lean"

Toen Stien 13 jaar oud was, luisterde ze veel naar Yung Lean. Stien: Maar hij laat ook zien in die clip ook, hoe hij was in zijn psychose. Hoe hij in een vrouwenjurk rondliep en zijn eigen pols inpakt, dat is best wel heftig. En ik fok daardoor gewoon met hem. Hij is voor mij gewoon dé hip hop legend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beat belangrijker dan tekst

Wat het nummer 'Blood On Me' van Sampha en 'Island' van Klangstof met elkaar gemeen hebben, los van het feit dat ze allebei tot de 5 Essential Tracks van S10 horen? De balans tussen de beat en de tekst.

Stien: "De tekst overheerst heel vaak, waardoor je eigenlijk wel een liedje hebt, maar dat compenseert net niet. 'Blood On Me' is een soort impressie van een paniekaanval heartbeat. Daardoor is het een soort een geheel voor mij en dat vind ik supermooi."

Ook bij 'Island' van Klangstof zit er een duidelijk verschil tussen de beat en de tekst. Stien: "De beat is gewoon de basis van het hele liedje. Eigenlijk is de beat het liedje en de stem is eigenlijk op de achtergrond."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie