3FM nieuws

Terugluisteren: Mark+Rámon draaien nieuwe Avicii-album met commentaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugluisteren: Mark+Rámon draaien nieuwe Avicii-album met commentaar

Avicii's album TIM is vandaag postuum uitgebracht. Mark+Rámon zendden het album donderdagmiddag 6 juni integraal uit, inclusief commentaren van Laidback Luke en journalist Mark van Bergen. Zie hier alle hoogtepunten van de special!

Avicii special

Van 17:00 tot 18:00 uur draaiden Mark+Rámon het hele uur alleen maar tracks van het derde studioalbum van de Zweedse producer/dj Avicii. Producer/dj Laidback Luke (die aan de wieg van Avicii's carrière stond) én schrijver Mark van Bergen (die het boek Dutch Dance schreef over de Nederlandse elektronische muziekscène) zijn telefonisch te gast en praten praten mee over het laatste album van de Zweedse producer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het was heftig om dit af te ronden zonder hem"

De leermeester van Avicii; Laidback Luke! "Ik heb zijn allereerste demo nog op mijn schijf staan. Ik heb hem vanaf demo één begeleid, gevolgd door drie jaar intensief samenwerken. Maar hoe die samenwerking eruitzag? Luke vertelt er alles over.

Samenwerking met Aloe Blacc

Het was de grote droom van Avicii om nog een track met Aloe Blacc op te nemen, na het succes van 'Wake Me Up'. Na zijn overlijden is deze wens op een bijzondere manier in vervulling gegaan.

"Soundtrack van mijn tienerleven"

Natuurlijk waren Mark + Rámon ook heel erg benieuwd naar wat de luisteraars van het album vinden. Robin luistert mee naar het nieuwe album: "Hij was de soundtrack van mijn tienerleven. Om zijn sombere teksten nu te horen vind ik heel indrukwekkend."

De hele uitzending is later vandaag hier terug te beluisteren.

TIM

In totaal bevat het album 12 tracks die deels geschreven zijn door Tim Bergling en aangevuld door artiesten waaronder Chris Martin (Coldplay), Aloe Blacc en Imagine Dragons. Na zijn dood kwamen al de singles Tough Love en SOS uit, die ook op het album staan.

Op 20 april vorig jaar maakte Tim een einde aan zijn leven op een hotelkamer in Oman. Alle opbrengsten van het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, een stichting die zijn familie oprichtte om jongeren met psychische problemen te helpen.

Zit je zelf ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Neem contact op met Mind Korrelatie of 113 Zelfmoordpreventie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie