3FM nieuws

Imagine Dragons en Chris Martin te horen op nieuwe album Avicii

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Imagine Dragons en Chris Martin te horen op nieuwe album Avicii

Ruim een jaar na het overlijden van Avicii, verschijnt er op 6 juni een nieuw album van de Zweedse DJ. Vandaag maakte het label de tracklist van de plaat bekend en daar staan onder andere samenwerkingen met Imagine Dragons en Coldplay's Chris Martin op.

TIM

Eerder verscheen de track 'SOS' met Aloe Blacc al met wie Avicii eerder samenwerkte op de hit 'Wake Me Up'. De DJ had het album, dat TIM gaat heten, voor zijn dood al klaarliggen, de finishing touches zijn gedaan door het platenlabel. Alle opbrengsten van TIM gaan naar de Tim Bergling Foundation, die zijn familie ter nagedachtenis aan hem oprichtte. De volledige tracklist ziet er als volgt uit:

1. “Peace of Mind” featuring Vargas & Lagola
2. “Heaven”
3. “SOS” featuring Aloe Blacc
4. “Tough Love” featuring Agnes, Vargas & Lagola
5. “Bad Reputation” featuring Joe Janiak
6. “Ain’t a Thing” featuring Bonn
7. “Hold the Line” featuring Arizona
8. “Freak” featuring Bonn
9. “Excuse Me Mr Sir” featuring Vargas & Lagola
10. “Heart Upon My Sleeve” featuring Imagine Dragons
11. “Never Leave Me” featuring Joe Janiak 1
2. “Fades Away” featuring Noonie Bao

Goede doelen

Avicii heeft zich zelf altijd al ingezet voor goede doelen (hij zamelde miljoenen in tegen hongersnood en AIDS) en zijn familie wil dit na zijn dood voortzetten. In een persbericht zeggen zij het volgende: "Tim wanted to make a difference. Starting a foundation in his name is our way to honour his memory and continue to act in his spirit."

Het is de bedoeling dat de Tim Bergling Foundation zich eerst focust op psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar dat er later ook andere doelen bijkomen zoals klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Zit je zelf ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Klik hier voor hulp, de mensen van 113 en MIND staan altijd voor je klaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie