3FM nieuws

Laurens Dassen (Volt): "Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg"

  1. Nieuwschevron right
  2. Laurens Dassen (Volt): "Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg"

Nog geen idee wat je gaat stemmen volgende week? 3FM helpt je een goede keuze te maken! Elke dag komt er een politicus langs bij de ochtend- en de middagshow hier op 3FM.

Na Sophie Hermans (VVD), Senna Maatoug (GroenLinks), Rob Jetten (D66), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren), Peter Kwint (SP) en Quinsy Gario (Bij1) komt Laurens Dassen langs voor een bakkie.

Voor het hele overzicht van alle podcasts, programma’s, YouTube-series en artikelen over de verkiezingen, ga naar www.3fm.nl/verkiezingen.

Zet je stem niet op mute!

Ff introduceren

Volt, die naam komt de afgelopen tijd vaak voorbij, maar wie zijn ze eigenlijk? De nummer 1 van de lijst voor Volt, Laurens Dassen, komt even uitleggen waarom deze nieuwe partij de Tweede Kamer in moet.

Volt is een pan-Europese partij, wat betekent dat zij in verschillende landen binnen Europa actief zijn. Samen willen ze zich tegen het opkomende nationalisme inzetten. Dit inspireerde Laurens dusdanig dat hij zich heeft ingeschreven bij de partij. En nu, tweeëneenhalf jaar later, kan hij misschien wel de kamer inkomen!

Maar, natuurlijk blijft dit een interview op 3FM, dus kan muziek ook niet ontbreken. Laurens heeft dan ook erg toepasselijk een echte 3FM-hit uitgekozen.

Vragen van luisteraars

"Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg," stelt Laurens over de concurrentie. Een nieuw geluid, dat gericht is op Europa in zijn geheel, is wat Volt aanbiedt vergeleken met de andere partijen.

Maar ook vraagt een van de 3FM-luisteraars naar de legalisering van recreatieve wietteelt. Laurens trekt dit nog een stap verder: een vrijwel volledige decrimilalisatie van drugs binnen Nederland, zoals dat in Portugal is gedaan.

VERKIEZINGSWEEK

Je hoort de hele week verschillende politici bij Sanders Vriendenteam en Frank & Eva. Hieronder vind je de line-up!

Sanders Vriendenteam

MAANDAG (8 MAART)

SOPHIE HERMANS - VVD

DINSDAG (9 MAART)

ROB JETTEN - D66
WOENSDAG (10 MAART)

PETER KWINT - SP

DONDERDAG (11 MAART)

LAURENS DASSEN - VOLT

VRIJDAG (12 MAART)

FARID AZARKAN - DENK

MAANDAG (15 MAART)

JOOST EERDMANS - JA21


Frank en Eva: Welkom bij de Club

MAANDAG (8 MAART)

SENNA MAATOUG - GroenLinks

DINSDAG (9 MAART)

ESTHER OUWEHAND - PVDD
WOENSDAG (10 MAART)

SYLVANA SIMONS - BIJ 1

DONDERDAG (11 MAART)

ATTJE KUIKEN - PVDA

VRIJDAG (12 MAART)

GERT-JAN SEGERS - CHRISTEN UNIE

MAANDAG (15 MAART)

ANNE KUIK - CDA

Ster advertentie
Ster advertentie