3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: samen voor elkaar zorgen

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: samen voor elkaar zorgen

Het gat dat Peter Heerschop heeft achtergelaten, wordt opgevuld door niemand minder dan Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner. Iedere dinsdag komt Nellie met een radiocolumn, die het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Lieve Peter - 7 maart 2023,

"Willem was een beetje dom, die was een beetje dom." Weet je het nog? Het is precies 22 jaar geleden dat Maxima dit liefkozend zei over Willem-Alexander tijdens de persconferentie voor de aankondiging van hun huwelijk. Wij sloten haar toen opeens in ons hart, want Maxima liet hiermee zien dat ze - ondanks dat ze de dochter van een barbaar is - liefdevol en met een eigen mening, doch menselijk was. En (wat je ook van het koningshuis vindt) ze vormde een team, samen met ons Willempie.

Gisteren waren de Edison Awards. Waar ik voorgaande jaren mijn jurkje aan trok en vol spanning en tegenzin naar een groot event ging, om uiteindelijk ergens alleen in een hoekje aan een sinaasappelsapje te slurpen. Ben ik nu voor het eerst in mijn leven niet meer alleen op werkgebied, maar samen. Barend is mijn partner in crime. Hij rijdt zodat ik niet verdwaal en 500 meter moet lopen op veel te hoge glitterhakken zoekend naar de ingang. Niet eenzaam en alleen ergens in een hoekje, maar steeds de vraag van Barend aan deze of geen: "Ken je Bennertje al?" Beetje samen.

Zoals bij de Be My Eyes app, waar slechtzienden of blinden via een app de ogen van onbekende vrijwilligers kunnen gebruiken als ze de knopjes van de airco niet niet kunnen vinden en het huis -10 graden is. Hartverwarmend.

Een beetje op elkaar letten tijdens een snorkeltripje, omdat je niet wil worden achtergelaten in die verwoestende zee. Om uiteindelijk als een uitgedroogd spartelend visje aan wal te stranden.

Een vliegtuig met een klapband. Snel de hand van je buurman pakken, waar je je een kwartier geleden nog dood ergerde aan zijn harde gesmak en de zorgvuldigheid waarmee hij genoot van het gore natte kleffe vliegtuigvoedsel. Voel je je nu verbonden met de beste man, omdat jullie dit samen overleefd hebben.

Daarom erger ik me ook mateloos aan de verkiezingen. Partijen moeten samen ons land een prettige plek maken. Maar in de loop naar de stemdag, zetten politici ons als verwende nare pest kinderen tegen elkaar op en werken ze polarisatie in de hand voor hun eigen gewin.

Dat is als een condoom af doen tijdens de seks, zonder dat de ander daar geen weet van heeft. Dat is vies, onfatsoenlijk en gevaarlijk. Neuken doe je samen, niet alleen, dat is veel leuker. Net als leven. Samen is niet enkel bij aardbevingen of andere noodsituaties. Denk daar maar aan als je in het stemhokje staat.

Ster advertentie
Ster advertentie