3FM nieuws

Quinsy Gario (BIJ1): "We hebben niets te verliezen, dus ik denk alleen maar let's go"

  1. Nieuwschevron right
  2. Quinsy Gario (BIJ1): "We hebben niets te verliezen, dus ik denk alleen maar let's go"

Nog geen idee wat je gaat stemmen volgende week? 3FM helpt je een goede keuze te maken! Elke dag komt er een politicus langs bij de ochtend- en de middagshow hier op 3FM.

Na Sophie Hermans (VVD), Senna Maatoug (GroenLinks), Rob Jetten (D66), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren), Peter Kwint (SP) komt Quinsy Gario langs voor een bakkie.

Voor het hele overzicht van alle podcasts, programma’s, YouTube-series en artikelen over de verkiezingen, ga naar www.3fm.nl/verkiezingen.

Zet je stem niet op mute!

Quinsy Gario (BIJ1)

De 37-jarige nummer 2 van BIJ1 laat zich al jaren horen als het gaat om politieke en maatschappelijke verbeteringen. Bijvoorbeeld over racisme en discriminatie. Na zijn opleiding aan de Universiteit Utrecht focust hij zich op z'n artistieke carrière. Inmiddels heeft hij meerdere theaterprogramma's en kunstprojecten achter z'n naam staan en begeeft zich dus nu in de politieke arena.

In 2016 krijgt hij als eerste één van de Black Achievement Awards. Deze awards worden uitgereikt aan personen of instanties die zich als zwart rolmodel hard hebben gemaakt in de samenleving. Ook is hij één van de initiators van de zwartepietendiscussie.

De rust zelve

Frank merkt meteen iets op aan Quinsy: hij straalt kalmte en rust uit. En dat heeft een reden: "Ik ben blij en heb er zin in. We hebben niets te verliezen, dus ik denk alleen maar let's go."

Wel of niet

Het worden spannende dagen voor BIJ1, want de grote vraag is natuurlijk: krijgt de partij uiteindelijk genoeg stemmen voor een zetel in de Tweede Kamer? Het zijn kleine verschillen in de peilingen, maar dat is volgens Frank en Eva misschien ook wel een punt: het is de linkse hoek waar ze in de partijprogramma's goed moeten zoeken naar de verschillen.

Dus, wat maakt BIJ1 nou uniek?

Quinsy: "Bij ons gaat het over het feit dat alles met elkaar verbonden is. Als het gaat over klimaat dan gaat het ook over immigratie. Dan gaat het ook over onderwijs en zorg. We willen het systeem veranderen."

Wat doet bij1 voor mij?

Een luisteraar uit Zutphen vraagt zich af wat BIJ1 doet voor mensen buiten de randstad. Ook komen er vragen binnen over de uitingen van de partij op bijvoorbeeld twitter. Quinsy legt uit wat ze voor mensen willen gaan doen en waarom ze op die manier naar buiten treden.

VERKIEZINGSWEEK

Je hoort de hele week verschillende politici bij Sanders Vriendenteam en Frank & Eva. Hieronder vind je de line-up!

Sanders Vriendenteam

MAANDAG (8 MAART)

SOPHIE HERMANS - VVD

DINSDAG (9 MAART)

ROB JETTEN - D66
WOENSDAG (10 MAART)

PETER KWINT - SP

DONDERDAG (11 MAART)

LAURENS DASSEN - VOLT

VRIJDAG (12 MAART)

FARID AZARKAN - DENK

MAANDAG (15 MAART)

JOOST EERDMANS - JA21


Frank en Eva: Welkom bij de Club

MAANDAG (8 MAART)

SENNA MAATOUG - GroenLinks

DINSDAG (9 MAART)

ESTHER OUWEHAND - PVDD
WOENSDAG (10 MAART)

SYLVANA SIMONS - BIJ 1

DONDERDAG (11 MAART)

ATTJE KUIKEN - PVDA

VRIJDAG (12 MAART)

GERT-JAN SEGERS - CHRISTEN UNIE

MAANDAG (15 MAART)

ANNE KUIK - CDA

Ster advertentie
Ster advertentie